Cevdet Özgökçe: Van'a gelenler biletçiydi tur operatörü değil

Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden biri olan Van, kış aylarında yapılan tanıtım ve infolarla gündemdeki yerini koruyor.

KÜLTÜR 28.02.2019 15:34:59 0
Cevdet Özgökçe: Van'a gelenler biletçiydi tur operatörü değil
Tarih: 01.01.0001 00:00

İranlı turistlerin yanı sıra Türkiye’nin batısındaki insanları da Van’a çekmek adına yapılan çalışmalar kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirlerden getirilen turizmcilere Vantanıtılıyor.

Yapılan tanıtımların ardından batıdaki insanların Van gelmesi adına hem batı şehirlerinde hem de Van’da tanıtımlar yapılıyor. Daha önce Ankara ve İstanbul’dan getirilen turizmcilere Van Gölü Havzası turu yaptıran Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER), geçtiğimiz günlerde ise İzmir’den getirdiği turizmcileri Vangölü Havzası turu yaptırdı.

Turlar öncesi bir otelde kentin önemli kuruluşları ve bir kısım basın mensubunu davet ederek toplantı yapan VAHATUDER’in infosuna tepki geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, yapılan tanıtımdan haberleri olmadığını söyledi. Özgökçe ayrıca İzmir’den gelen ekibin turizmci olmadığı iddiasını ortaya attı.

ÖZGÖKÇE: HABERİMİZ OLMADI

Düzenlenen toplantı ve tanıtım infosuna hiçbir acentenin davet edilmediğini söyleyen TÜRSAB Doğu Anadolu Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, infoyu sosyal medyada duyduğunu söyledi. Özgökçe şöyle konuştu: “22-24 Şubat tarihleri arasında Ayanis Turizm İşletmecisi Abdullah Bey sözüm ona bir info yapmış. Biz bunu sosyal medyadan duyduk. İzmir’deki tur operatörlerini Van’a davet etmişler. Doğrusu bundan haberimiz yoktu.”

“GELENLER BİLETÇİYDİ, TUR OPERATÖRÜ DEĞİL”

Özgökçe, “İzmir’deki bir meslektaşım beni aradı. Böyle bir organizasyon yapılacak bundan bilginiz var mı diye sordu. Bilgim olmadığını söyledim. Meslektaşım Van’ gelenlerin tur operatörleri olmadığını sadece biletçi olduğunu söyledi. Bunun için çok üzüldüm. İnfo benim bildiğim tur operatörleri ile yapılır. Özel sektör davet edilir. İlimizin seyahat acenteleri ve otelciler bir araya gelir ve ilin tanıtımı yapılır. Burada reklam yapılır, gezilecek, görülecek yerler varsa, buralar gezilir. İnfo bu şekilde olur.” Dedi.

ÖZGÖKÇE: BÖYLE İNFO OLMAZ

İnfoya katılanların tur operatörlüğüyle ilgisi olmadığını yineleyen Özgökçe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu arkadaşımız Van’da bir otelde yemek veriyor. Bu yemeğe Kültür Turizm İl Müdürümüz ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimizde katılıyor. Burada kurum amirlerimiz birer konulma yapıyor. Bunun dışında bu sektörden hiç kimse bu toplantıya davet edilmiyor. Bu acentemiz kendi başına böyle bir info yapabilir. Bu infonun finansmanı kendisi ise sıkıntı yok. O zaman ne benim, nede başkasının eleştirmeye hakkımız yok. Bunun finansmanı Kalkınma Ajansı ise ve program bu şekilde gerçekleştirilmiş ise bu yanlıştır. Bu yanlışın hesabı da sorulmalı. Arkadaşımız bu infoda finansman kendisi ise biz ona teşekkür ederiz. Buradan kendisine bir mesajımız olacak. Böyle info olmaz. Eğer info yapmak istiyorsa gerçekten tur operatörlerini davet etsin. Bizimde elimiz güçlensin. Bu şekilde bölgeye gelen konuklar bizi de mutlu edecektir. Dışardan bilet satışçı, acentesi getirilip info yapmak bize bir şey kazandırmaz.”

KAYNAK: YENİ DOĞU GAZETESİ