Büyükşehir Kadın ve Aile Merkezi'nin sergisi açıldı

Van Büyükşehir Belediyesi ile Van Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kadın ve Aile Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan “Umutlu Ellerin Hünerli Sergisi” Vanlı sanatseverlerle buluştu.

KÜLTÜR 25.02.2019 17:28:21 0
Büyükşehir Kadın ve Aile Merkezi'nin sergisi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kadın ve Aile Merkezi ile SODES tarafından Umutlu Eller Projesi kapsamında hazırlanan “Umutlu Ellerin Hünerli Sergisi” açıldı.

     Elite World otelde düzenlenen serginin açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez, Vali Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sinan Aslan, Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Özel Kalem Müdürü Ali Kılıçer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

           Serginin açılış konuşmasını yapan Vali Bilmez “Kadınların sosyal hayatta ve üretimde yer alması için Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi emekler sarf ettik. Bölgedeki kadınlarımıza, değişik alanlarda kurslar açtık. Bu kurslara bin 30 bayan katıldı. Kursların sonunda da bu katılımcılara kurs sertifikası verdik. Yine değişik alanlarda seminerlerle 3 bine yakın kadına ulaşılarak il içi ve il dışında birçok projeye imza attık. Bu projede emeği olan tüm kadınlarımızın ellerine sağlık. Bizim modern ve çağdaş bir toplum olmamız ancak kadının üretimde ve sosyal hayatta yerini alması ile mümkün olacağına inanıyorum. Bizim çabamız kadınların üretimde ve sosyal hayatta daha çok yer almasıdır. Bu projemizin temel amacı da buydu. Bu güne kadar birçok etkinlik yapıldı. Bu projenin devamının da geleceğine inanıyorum. Biz yine kadınlara yönelik projelere öncelik vereceğiz. Meslek edinmesi, sosyal hayatta yer alması, diğer insanlara örnek olması ve toplumun gelişmesine katkı sunması için imkânlarımızı kadınlarımızın hizmetine sunacağız. Bu el emeği, göz nuru ürünlerin güzel günlerde kullanılmasını temenni ediyorum. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

         Yapılan konuşmaların ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek bin 30 kadın tarafından üretilen el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği salonu gezdi. Birbirinden güzel bine yakın resim, ahşap boyama takı, tekstil, seramik ürünün bulunduğu sergi davetliler tarafından büyük beğeni topladı. 

      Sergiyi gezen vatandaşlardan Sibel Aydınözü “Sergiyi çok beğendim. Çok özel ürünler var. Her birinde el emeği göz nuru var. Ben buradan bu ürünleri bu sanat eserlerini yapan tüm kadınları tebrik ediyorum” dedi.

       Sergi Elite World otelde 25-26-27 Şubat tarihlerinde ziyaret edilebilecek.