Balık için pedalladılar

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Balığının üremek amacıyla gerçekleştirdiği göçün turizm için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

KÜLTÜR 30.05.2019 13:10:27 0
Balık için pedalladılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Balığı göçüne dikkat çekmek için bu kez iftar sonrası pedallayan aktivistler, bu şekilde farkındalık oluşturarak dikkatleri Van Balığı üzerine çekmeyi amaçlıyor. Zaman zaman çeşitli etkinliklerle Van Balığını gündeme taşıyan aktivistler, bu kez bisiklet sürerek balığa ve göç olayına dikkat çekti.

Vangölü Aktivistleri ile Van Pedalşör Bisiklet Grubu, Van Balığının göçüne tanıklık etmek ve korunmasına dikkat çekmek amacıyla bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.
Edinilen bilgilere göre, önceki gün akşam Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) önünde bir araya gelen Vangölü Aktivistleri ile Van Pedalşör Bisiklet Grubu üyeleri, Van Gölü’ne 10 kilometre mesafede Akköprü Deresi’ni takip ederek, göle doğru bisiklet sürdü. 
Akköprü Deresi'ndeki balık göçüne dikkat çekmeyi de amaçlayan farkındalık etkinliğine ilişkin açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, kendilerini Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş’ın karşıladığını söyledi.
Van Balığının üreme göçünün turizm için bir fırsat olduğunu belirten Özel, “Van Balığının kutsal yolculuğuna şahitlik etmek için bisiklet turumuzun başlangıcını Van TSO önünde yaptık. İftar sonrası pedallayarak bir farkındalık etkinliği yaptık. Olağan üstü balık üreme göçü, Van’ın turizmi için önemli bir fırsattır” diye konuştu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: