Bakan Yardımcısı Özkan Yavuz: Yerel Medyanın Önemi Göz Ardı Edilmemeli

AYGAD tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek verilen ‘Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı’nın ikinci gününde telekonferans yöntemiyle gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yard?

KÜLTÜR 18.06.2020 21:14:20 0
Bakan Yardımcısı Özkan Yavuz: Yerel Medyanın Önemi Göz Ardı Edilmemeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGADKültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle düzenlediği ‘Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı’nın ikinci günü Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde başladı. 22 şehirden 60 gazetecinin katıldığı programda Maltepe Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Sağlık İletişim Uzmanı Abdülbeşir Ceylan, “Pandeminin Kültür ve Sanat Üzerindeki Etkisi” adlı bir sunum yaptı.

“Pandemi Süreci İyi Yönetildi”

Türkiye’nin sağlık alanındaki başarılarına dikkat çeken Ceylan, pandemi sürecinin sağlık bakanlığı ve hükümet tarafından iyi yönetildiğini belirtti. Covid-19 salgınıyla birlikte birçok kültürel ve sanatsal faaliyetin dijital mecraya kaydığını dile getiren Ceylan, sağlık iletişimi alanında da katılımcıları bilgilendirdi.

Bakan Yardımcısı Özkan Yavuz: Yerel Medyanın Önemi Göz Ardı Edilmemeli

Programa telekonferans yöntemiyle katılarak gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz; kültür, sanat ve miras konularının sağlıklı ve doğru bir şekilde haberleştirilmesinin önemini vurguladı.  Özkan Yavuz, “AYGAD’ın hazırladığı böylesi önemli bir programa biz de bakanlık olarak gereken desteği sağladık.  Toplumu bilgilendirme adına gazetecilerin görevi ve sorumluluğu çok büyük. Yerel medyanın önemi göz ardı edilmemeli. Bakanlık olarak kültür ve sanat alanındaki her çalışmayı desteklemeye çalışıyoruz. Bu eğitim programıyla kültür ve sanat haberciliği alanındaki eksikliğin tamamlanmasını umuyoruz. Başta dernek başkanı, eğitmenler, bakanlık personellerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm katılımcıları da tebrik ediyorum” dedi.  

Bakan Özkan Yavuz ayrıca bakanlık olarak birçok faaliyeti dijital mecraya taşıdıklarını ve vatandaşların da etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

AYGAD Başkanı: Katılımcılar Kentin Turistik ve Tarihi Değerlerini Yerinde Görecek

Baka Yardımcısı Yavuz’un ardından söz alan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, projeye verdikleri katkılar dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti. Işıkdağ, “Programın ardından sayın bakanımızı ve sizleri ziyaret edip plaketlerimizi takdim edeceğiz. Programa vermiş olduğunuz destekler için yönetim kurulum ve meslektaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Anadolu’dan gelen meslektaşlarımız 4 gün boyunca eğitimlerin yanı sıra kentin tarihi ve turistik değerlerini de yerinde görme fırsatı yakalayacak” dedi.

Gazeteciler: Yerinde Gezmek Önemli

Programdan memnun kaldıklarını ve kültürel değerlerin yerinde görülerek gezilmesini ‘önemli’ olarak değerlendiren gazeteciler, boğaz turunun ardından programın öğleden sonraki bölümünde Ayasofya ve Sultan Ahmet Cami’sini gezdi.