AYGAD ve Gazeteciler İstanbul Valisi Yerlikaya’yı Ziyaret Etti

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle düzenlediği “Kültür ve Sanat Haberciliği Eğitim Programı” kapsamında, Anadolu’dan gelen gazeteciler İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı mak

KÜLTÜR 19.06.2020 18:56:35 0
AYGAD ve Gazeteciler İstanbul Valisi Yerlikaya’yı Ziyaret Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

AYGAD Yönetim Kurulu  Başkanı Ahmet Işıkdağ, yönetim kurulu üyeleri ve Anadolu’nun farklı kentlerinden gelen gazeteciler Vali Yerlikaya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, düzenledikleri eğitim programıyla ilgili bilgi veren AYGAD Başkanı Işıkdağ, yaygın medyada kültür ve sanat alanındaki haberlerin yeterli ve doğru bir şekilde yansıtılamadığından yakındı. Kültür ve sanat alanındaki haberlerin öneminden bahseden Işıkdağ, sosyal medya kullanıcıları ile görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazetecilerin arasındaki farka dikkat çekti. Işıkdağ gazetecilere, etik değerlerin korunması konusunda da büyük sorumluluk düştüğünü sözlerine ekledi. 

Vali Yerlikaya: Yerel Medyayı Yakından Takip Ediyorum

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise İstanbul’un geçmişi ve bugünü hakkında gazetecilere bilgi verdi. İstanbul’un geleceğine dair valilik hedeflerinden bahseden Yerlikaya, gazetecilerin önemli bir kamuoyu görevi üstlendiğini hatırlattı. Yerel gazeteciliğe uzak olmadığını ve yerelde yapılan haberleri yakından takip ettiğini ifade eden Vali Yerlikaya, sosyal medyanın önemine de vurgu yaptı. Anadolu’nun farklı kentlerindeki anılarına değinen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AYGAD heyetini Kültür ve Sanat Haberciliği projelerinden ötürü de tebrik etti. Vali Yerlikaya, son olarak gazetecilere bu tür projelerde destek olmaya hazır olduklarını kaydederek çalışmalarında başarılar diledi.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ziyaretin sonunda Vali Yerlikaya’ya özel işlenmiş ay yıldızlı Türkiye haritası tablosunu hediye etti. Ziyaret çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Gazeteciler programlarına Ayasofya gezisi ile devam etti.