Aktarlarda hareketlilik!

Van’da yoğun olarak yağan kar ve beraberinde gelen soğuk hava, aktarlarda müşteri yoğunluğuna yol açtı. Kış aylarında soğuklara dayalı hastalıklara karşı, en fazla aktarlar tercih ediliyor.

KÜLTÜR 22.02.2020 10:46:55 0
Aktarlarda hareketlilik!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da bu sene kış mevsiminin diğer yıllara nazaran daha soğuk ve karlı geçmesi, vatandaşları önlem almaya itti.

O nedenle de Van’da en fazla müşteri çeken esnaf grubundan biri de aktarlar oldu. Müşteriler, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inandıkları çeşitli baharat ve bitki çaylarını almak için aktarların yolunu tutuyor.

NELER ÖNERİYORLAR?

Kış aylarında ortaya çıkan soğuklara dayalı hastalıklara en fazla çeşitli baharat ve bitki çaylarının iyi geldiğini, bu nedenle de müşterilerinde artış olduğunu belirten Sultan Baharat sahibi Sait Güneş, şunları söyledi:
“Öncelikle şunu söylemek istiyorum; kişinin en iyi doktoru kendisidir. Vatandaşlarımızın kendilerine iyi bakmaları lazım, bu soğuk havalarda iyi giyinmeleri lazım... Hasta olmadan önce olası hastalıklara karşı bizim hazırlamış olduğumuz kış çaylarımız var; tarçın, zencefil, havlıcan, narçiçeği, ada çayı ve ıhlamurdan oluşan bir karışımımız var. İçinde karabiber ve karanfil de var. Bunlar bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve insanlar hasta olmadan, hastalığın önüne geçebilmek için bunları tercih ediyorlar. Gribal enfeksiyon, üst solunum yolu enfeksiyonları, öksürük ve kış kaynaklı hastalıkların hepsine bu bitkilerin fayda sağlayacağına inanıyorum. Sonuçta soğuk memlekette yaşıyoruz, bizim adetlerimizde de var, mutlaka her evde tarçın ve ıhlamur vardır, kış aylarında bol bol tüketilmesi lazım. Bu bitkiler bağışıklığı kuvvetlendiriyor. Bağışıklık sistemi kuvvetli olan insanlar da kolay kolay hasta olmaz.”

“DOKTORA GİTMELERİNİ ÖNERİYORUZ”

Gelen müşteriler hasta ise önce doktora gitmelerini ve hastalıklarını öğrenmelerini istediklerini söyleyen Güneş, şöyle devam etti:

“Genelde biz, hasta olan müşterilerimizin doktora gidip hastalığının ne olduğunu öğrenmelerini istiyoruz. Doktora gidip tahlillerini yapmalarını öneriyoruz, sonuçta biz doktor değiliz, doktorluk da yapmıyoruz. Bazı hastalıklara iyi geldiğini bildiğimiz, inandığımız karışımları tavsiye ediyoruz müşterilerimize. Yani bize gelen vatandaşa kendi kafamıza göre, sende şu hastalık var, şu karışımı al demiyoruz. Bizim hizmetimiz alternatif tıp gibi düşünün, destekleyici ürünler diyebiliriz. Biz yine de hasta olan birinin doktora gitmelerini istiyoruz."
 

“DOKTOR OLAN MÜŞTERİLERİMİZ VAR”

Baharatçıların doktor müşterilerinin de olduğunu ifade eden Güneş, şunları anlattı:

“Bizim doktor olan müşterilerimiz de var. Herkes geliyor. Hava çok soğuk olduğunda satışlarımız çok artıyor. Karışımlarımızı kendimiz burada hazırlıyoruz, tarifini de veriyoruz, mesela bir cezveye hepsinin karışımından ufak bir tutam atılıyor, üzerine 2-3 bardak su eklenip rahatlıkla tüketebilir. Belli bir öğünü yok, ne zaman isterlerse içebilirler. Zaten hazırladığımız karışımlar da çok pahalı değil... Tavsiyede bulunmak bizden, tabiki de tercihi yapacak olan da vatandaşlarımız.”
Özel Haber: M. Selim KURT

Aktarlarda hareketlilik!

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi