Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Güler; 'Çok verimli bir fuar oldu'

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, dün tamamlanan 10. Van Doğu Anadolu Turizm Fuarı’nı, yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

KÜLTÜR 30.09.2019 09:37:33 0
Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Güler; 'Çok verimli bir fuar oldu'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan 10. Van Doğu Anadolu Turizm Fuarı, dün tamamlandı.
İl dışından ve farklı ülkelerden gelen katılımcılar toparlanarak, fuar alanından ayrıldı. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, çok verimli bir fuar organize ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN EN VERİMLİ FUARI’
Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, düzenledikleri fuarın Türkiye’deki en verimli fuar olduğunu söyledi.
Güler, “Perşembe günü çok görkemli bir açılışla başladık. Türkiye’nin üçüncü büyük fuarı olarak kabul edilen fuarımız, verimlilik açısından da Türkiye’nin birinci turizm fuarı diyebiliriz. Çok verimli buluşmaların olduğu bir fuar oldu. Özellikle bölge ülkelerinden yoğun bir katılım oldu. Toplamda 15 ülkeden üst düzey katılım oldu. Bu da Van’ın ne kadar stratejik olduğunu, ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.” dedi. 

HALI SAHA FUARI
İlk fuarı bir halı sahada yaptıklarını hatırlatan Güler, şunları söyledi:
“İlk fuarımızı bir halı sahada yapmıştık, o günkü şartlarda Van’da turizm fuarının tutmayacağı, böyle bir girişimde bulunulmaması gerektiği kanaati vardı ama biz her zaman Van’ın doğasına, kültürüne, yapısına inanıyorduk. Bu potansiyeli ortaya çıkardığımızda Van’ın ve bölgenin ekonomisine katı sunacağını çok iyi biliyorduk. İlk fuarımızda 20 civarında bir standımız vardı. Belli sıkıntılar yaşadık ama hiçbir zaman ara vermeden devam ettik.”

HEDEF 10 BİN

Fuar vesilesiyle Van’a 4 bin ziyaretçi geldiğini bundan sonraki hedeflerinin 10 bin olduğunu belirten Güler, “Tabi daha ileriye taşımamız gerekiyor. Ortadoğu’da buluşma noktası haline getirmek istiyoruz. Bu konuda emin adımlarla da gidiyoruz. Bu da zaman isteyen bir şey... Birçok faktör var, bunları çok iyi kullanarak önümüzdeki 4-5 yıl içinde yurt içinden ve yurt dışından Van’a 10 bin ziyaretçi çekecek duruma getireceğiz. Bu yılki fuar vesilesiyle içerde ve dışarda yaklaşık 4 bin ziyaretçinin Van’a geldiğini düşünüyoruz. Bu da Van ölçeğindeki bir fuar için iyi bir rakam.”

50 BİN ZİYARETÇİ
Fuara gelen ziyaretçilere ilişkin de bilgi veren Güler, “Fuarımızı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiğini tahmin ediyoruz. Çok verimli bir fuar oldu. Sağlık sektöründen firmalar vardı, hastaneleri gezdirdik. Otellerimizle ve acentelerimizle çok verimli görüşmeler yaptırdık. İnşallah diğer fuarlar daha da verimli olacak” diye kaydetti.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi