81 ilden yöresel ürünler görücüye çıktı

Van’da, Anatolia Gurme Fest organizasyonunda, 81 ilden firmaların katılımı ile yöresel ürünler fuarı açıldı. Açılışta konuşan Van Valisi ve Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Bilmez, fuarın verimli geçmesini diledi.

KÜLTÜR 7.03.2020 10:47:45 0
81 ilden yöresel ürünler görücüye çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Anatolia Gurme Fest organizasyon ile Van OSB’de bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3. Yöresel Ürünler Fuarı açıldı.
Açılışa Van Valisi ve Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Van il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, iş insanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

KORONA ETKİSİ

Fuarın açılışında konuşan Vali ve Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Mart ayının verimli bir ay olduğunu ancak dünya genelinde yaşanan koronavirüs hastalığı nedeniyle Van’ın da olumsuz etkilendiğini söyledi.
Zorlukların birlik ve beraberlik içinde aşılabileceğine vurgu yapan Bilmez, “Fuarımızın bereketli ve bol kazançlı geçmesini diliyorum. Gelen tüm firmalara ve organizasyonda emeği geçenlere başarılar diliyorum” dedi.

FUAR DOLAŞILDI

Açılışın ardından protokol, fuar alanını dolaşarak yiyeceklerden tattı, stant çalışanları ve firma yetkilileri ile sohbet etti. 
İlk gün olmasına karşın fuara olan ilgi dikkat çekti. 
Bazı vatandaşlar, tesadüfen fuar olduğunu öğrendiklerini, öncesinde bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.
Bir ziyaretçi, “yarın daha çok kişi gelecek, çünkü birçok kişinin haberi yok” şeklinde konuştu. 

“ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ”

Fuarla ilgili bilgi veren Anatolia Gurme Fest organizatörü Özgür Can Çelik, çok önemli firmalarla Van’a geldiklerini söyledi. 
Şampiyonlar Ligi benzetmesi yapan Çelik, şunları söyledi:
“Anatolia Gurme Fest organizasyonunun bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonumuzda 81 ilden gelen tatlar, Vanlılarla buluşuyor. Burada Karadeniz peynirlerinden Ege peynirlerine Adıyaman’ın helvasından İzmit pişmaniyesine kadar çok farklı tatlar var. Fuarımız bugün başladı 15 Mart gününe kadar 10 gün devam edecek. Firmalarımız oldukça nitelikli ve kaliteli firmalar. Kendi illerinin en güçlü firmaları... En marka olmuş ilk üç firmaları buraya getirdik. Tabiri caizse şampiyonlar ligi gibi.”

KATILIM SEVİNDİRDİ

İlk gün olmasına rağmen fuara iyi bir katılım olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
“Vali beyin, il başkanımızın, komutanımızın katılımı ile fuarımızın açılışını görkemli bir şekilde yaptık. 10 gün boyunca büyün Vanlıları fuarımıza davet ediyoruz. Van’da bu üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz fuarın umarım otuzuncusunu da gerçekleştireceğiz. Yılda iki defa bu fuar organizasyonunu yapıyoruz. Biri Ekim ayında oluyor, biri de Şubat-Mart aylarında oluyor. Umarım önümüzdeki Ekim ayında da daha büyüyerek, daha güçlü bir şekilde Van’a geleceğiz. İlk gün olmasına rağmen büyük bir ilgi var, servis azlığından şikayet ediliyor. Onu da çözeceğiz. Cumartesi Pazar günü daha büyük bir yoğunluk bekliyoruz.”
Haber: Adil HARMANCI

81 ilden yöresel ürünler görücüye çıktı