2021 için tur programları hazırlandı

Hakkâri’de Turizm İl Müdürlüğü ve turizm acentelerini ziyaret eden Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, paydaşlarla bir araya gelerek, Hakkâri bölgesinde 2021 yılı için turizmin önünü açan öneml

KÜLTÜR 8.10.2020 10:26:52 0
2021 için tur programları hazırlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkâri’ye yönelik olarak turizm alanında çalışma yürüten VAHATUDER yetkilileri, geçtiğimiz hafta Hakkâri’ye giderek Turizm İl Müdürlüğü ve ildeki acente yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Aynı zamanda ildeki turistik bölgeler de ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu. 

ZİYARETİN AMACI

Hakkâri’deki ziyaretin amacıyla ilgili bilgi veren VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Biz Hakkari’ye iki amaçlı gittik. VAHATUDER olarak Hakkari, Bitlis ve Ağrı ile birlikte hareket ediyoruz. Turizmin daha iyi bir yere gelmesi için çalışma yapıyoruz. Van ön planda fakat bölgeleri de yanımıza alıp daha kapsamlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Yıllarca Hakkari’ye güvenlik sorunundan dolayı kimse gelmedi, turlar yapılmadı. Biz de bunun önünü açmak istedik.” dedi.

TUR PROGRAMLARI HAZIRLANDI

Paydaşlarla görüşülerek turistik yerlerde incelemelerde bulunduklarını ve tur programları hazırladıklarını belirten Tunçdemir, şu bilgileri aktardı:

“Biz hem dernek olarak hem de ben Ayanıs Tur sahibi olarak orada her hafta sonu günü birlik ve dışarıdan gelecek yerli ve yabancılar için tur programları hazırladık.  2 gün ile 7 gün arası bu programlar. Biz bunları zaten satıyorduk ancak pandemi nedeniyle 2021’e erteledik. Bölge de güvenlik konusunda daha güvenli hale geldi. Herkes gelip Hakkari bölgesini görmek istiyor.”

“HAKKARİ’DE HER TÜR TURİZM YAPILABİLİR”

Hakkari’nin farklı özellikleri olan bir bölge olduğunu, bu nedenle her tür turizme açık olduğunu anlatan Tunçdemir, “Hakkari başlı başına bir turizm bölgesi. Zap var, kaleler var, Medrese, farklı inançlara ait ibadet yerleri, Berçelan yaylası, Cilo, Sat dağları. Buraları dağ turizmine, kayak turizmine açmak istiyoruz. Şemdinli’de türbeler var, oraya gidip ziyaret ettik. Şelaleler var, çok harika bir doğal güzelliği var. Hakkari’ye bir bütün olarak bakarsak kültür, inanç, doğa her türlü turizme açık bir yer. Bakir kalmış bir bölge. İşte bu nedenle yerli ve tabancı turistleri programlarımız dahilinde buraya götürüp getirmek istiyoruz. Amacımız bu.” diye konuştu 

“SINIR KAPISI AÇILMALI” 

Şemdinli Derecik’teki Umurlu Sınır Kapısı’nın turizmdeki önemine dikkat çeken Tunçdemir, "Umurlu Sınır Kapısına da gittik Derecik’te, o sınır kapısı da çok önemli. Orası Süleymaniye ve Erbil’e daha yakın. O bölgenin, Derecik'in, Şemdinli’nin kalkınması için çok önemli bir kapı. O kapının da bir an önce açılmasını istiyoruz. Çok isabetli bir çalışma oldu, inşallah ilimiz için bölgemizi için hayırlı olur.”

“2021’DE PANDEMİ BİTERSE…”

Yaptıkları görüşmeler ve incelemeler ışığında hazırladıkları tur programı ile Hakkari’de turizmin yolunu açtıklarını ifade eden Tunçdemir, şunları kaydetti:

“Turizm İl Müdürü ile görüştük, çok önemli diyaloglarımız oldu. Bize her türlü desteği vereceğini söyledi. Çok ilgi gösterdi. Oradaki turizm paydaşlarımız ile görüştük. Tarihi ve turistik yerleri gezdik, birlikte inceledik. 2021’de bu pandemi biterse biz bu bölgede ciddi şekilde yerli ve yabancı tur yolunu açmış bulunmaktayız.” 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi