A. Baki KARACA


HAYATINIZI FEDA EDİYORSANIZ: BUYURUN!

HAYATINIZI FEDA EDİYORSANIZ: BUYURUN!


Seçim öncesi seçilecek ve seçecek olanlara, ülkemizi ve özelde Van’ımızı yöneten bürokratlara şu önemli uyarıları bir kez daha hatırlatayım istedim.

İnsan ve toplulukları yönetmek çok zordur lütfen başaramayacağınız ve yapamayacağınız görevleri talep etmeyiniz..

Üstesinden gelemeyeceğiniz görevlere talip olunca sonrada bir türlü bu görevler sizlere verilince altında kalıyorsunuz.

Dolayısıyla kendinizi, kentinizi rezil ettiğiniz gibi toplumunuzu da heba edip yıkıp perişan ediyorsunuz…

İnsan haklarına, kul hakkına riayet edin, haramdan uzak durun, harama el uzatmayın, uzattırmayın, haramı asla ve asla meşrulaştırmayın 1 milyon 200 bin insanın hakkına girdiğinizi unutmayın. Hacca gitmenizin, namaz kılmanızın akşama kadar kuran okumanızın bu istismarı temizlemeyeceğini aklınızdan çıkarmayın işinize gelmese de hesap günü var…Kendinizi aklamak için akşama kadar camilere cemaatlere gitseniz de ve Filistin için yürüseniz de sonunuz hüsran olur..

Unutmayın ki sizi o makamlara halk getirdi, aklınızı başınıza almazsanız indirmesini de bilir bakın sizden öncekilerin durumuna ders çıkarın. Van halkının emanetini yüklendiniz emanetin hakkını teslim edin. Vazgeçilmez olduğunuzu düşünmeyin sizler olmasanız da olur bilesiniz... Koltuklarınız tapulu nalınız ve kalıcı mülkünüz değil orada ebedi oturmayacaksınız kibir hırs kıskançlık gözünüzü bürümesin sade doğal ve mütevazı olun..

Yükseklerden uçmayın ayağınız yere sağlam bassın havalanırsanız, düşüşünüzde sert olur.. Gücünüzü makamdan almayın yani koltuğun, şanın, paranın adamı olmayın yapacağınız işe odaklanın. Bir gün o makamlardan kalktığınızda arkanızdan şahsiyetiniz ve dürüstlüğünüz konuşulsun. Makamı muhafaza etmeyin değerlerinizi koruyun..

Omurgalı ve cesur olursanız hak ile haksızlık arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsanız, bedeli ne olursa olsun doğrudan, haktan yana tavır koyun kısa vadede kaybeder gibi görünseniz de göreceksiniz uzun vadede siz kazanacaksınız.. 

Makam, saltanat para sahiplerinin etrafında çokça dalkavuk, bukalemun çokça sahte dost toplanır, çok dikkat ediniz başınız dönmesin güvendiğiniz samimi dostlarınız her daim yanınızda olsun sizi hak etmediğiniz halde abartılı övenden kaçının, sizi dostça eleştirenleri yanınızdan uzaklaştırmayın sakın ha yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınıza değişmeyin sizi de birileri değişir.

Sorunlarınızı, çalışmalarınızı ve programlarınızı istişareyle yapın her meseleyi uzmanlarıyla etraflıca tartışın, konuşun yoksa bilmeyenler daha çok konuştuğu için onların hışmına uğrarsınız…

İkbal ve imtiyazdan uzak durun israftan halkın malını şahsi işlerinizde kullanmaktan kaçının yakınlarınızın dostlarınızın haram ile beslenmesine müsaade etmeyin. Ekonomi ile ilgili konularda ince eleyip sık dokuyan bir hassasiyet içinde olun. Hiç ama hiç unutmayın kullandığınız paralar sizin değil milletin parasıdır. Yanlış kullanılan her kuruşun bu dünyada da ahirette de hesabı sorulacaktır..

Çalışan personelinize karşı adaletli olun personel arasında ayrım yapmayın ötelemeyin. Onların hakkını alabilmesi için mücadele edin.

Özeleştiri yapma ahlakını erdemlice yapınız yanlış yaptığınızda görevi bırakabilme, istifa edebilme ahlakını gösteriniz o makama yapışıp kalmayın halktan aldığınız emaneti işgal etmeyin.. Sizin hatanız sadece kendinize zarar vermez siz yeisse kapılsanız koca topluma zarar verirsiniz bulunduğunuz mevki pes etmeyi değil her an diri ve canlı olmanızı gerektirir..

Sizin kin, nefret ve öfkelenme hakkınız yoktur siz yanlışı düzeltmek için vazifelisiniz.

Yaşadığımız şehrin birikmiş onlarca sorunu var makamlar yan yatıp oturma yeri değildir.

Halkın içinde yaşamalısınız risk inisiyatif sorumluluk almalısınız çok ihmal edilen Van halkı sizden iş bekliyor, İdare-i maslahattan kaçının hata yaparım korkusuyla kendinizi ve makamınızı atıl duruma düşürmeyin yani ortalıktan kaybolmayın..

Büyük düşünenler büyük lider olur cesur olmayan korkaklar toplum yönetemezler.

Devlette hep devamlılık esastır derler bize, Van’da hep sözde kalsa daöylesine doğru işlere imza atınki sizden sonra gelecek nesil bakın bizden öncekiler tarih yazmış desinler tarihe imza atmış not düşmüş desinler yani hoş bir sada bırakın ne olur geçmiştekilerin yaptığı gibi kötü bir gelenek bırakmayın.

Malumunuz ilimizde torpil adaletsizlik çok oluyor. Görevinizi yerine getirirken halka hizmet ederken fertler arasında ayrım yapmayın ayrıcalıklı kimse olmasın kimseyi ötelemeyin.

Geldiğiniz ve geleceğiniz makamların yükü ağır vebal ve sorumlulukları çok büyüktür bilenler için, bilmeyenler kendilerini helak etti gitti kalanlar da mutlak gidicilerdir mağrur ve şımarık olmayınız ayaklarınız yerden kesilmesin büyük bir sınavdan geçtiğinizi hep hatırlayın.. 

Van’ın her köşesinde mağdur edilmiş kimsesiz fakir yoksul mazlumlar var ve bunların hepsi kendilerine dokunacak adalet timsali idareciler bekliyor.

Hak ile halk ile bağlarınızı koparmayın onların yaralarını saracak fikirler geliştirin..

Alacağınız her karar atacağınız her imzanın altında yoksulların ve Van’ımızın hakkının olduğunu düşünerek alın..

Kendinizi sorgulayın ve muhasebeye çekin hatta her gün günün sonunda kendinizi muhasebeye çekin bu makamlara gelene kadar seçim süreçlerinde birçok zorlu badireden geçtiniz.. Bu süreçte fedakârlık eden size umut bağlayan sizden hizmet aş iş bekleyenleri hayal kırkılığına uğratmayın sakın.

Yanlışlarınızda ısrar etmeyin yanlıştan dönmek erdemli insanların işidir.

Muhasebe edilmeden kendinizi muhasebe ediniz..

Hak etmediğiniz hiçbir yere talip olmayınız bu omurgalı şahsiyetli insanların yapacağı bir iştir..

En önemlisi kendiniz için değil halk için göreve talip olun. 

Kanaatimce belediye başkanlığına aday olma süreci bir imtihandır. Seçime girmek büyük bir imtihandır. Kazandıktan sonra görev yapmak kendini feda etmektir.

İşe böyle bakarsanız, siz de büyürsünüz, halk da.

Siz de gönüllerde abad olursunuz, biz de…