İstanbul Sözleşmesi için önemli çağrı: Büyük hasar alan aile yapımızın toparlaması ciddi manada güçleşti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamasını umut verici olarak değerlendiren Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Adnan Kalkan, bir an evvel İstanbul Sözleşmesi ve beraberinde getirdiği yasaların iptal edilmes

KADIN 3.07.2020 20:02:29 0
İstanbul Sözleşmesi için önemli çağrı: Büyük hasar alan aile yapımızın toparlaması ciddi manada güçleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, milletin tepki gösterdiği İstanbul Sözleşmesi'ne parti olarak bigane kalamayacaklarını belirterek, "Nasıl usulünü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulü yerine getirilerek bu sözleşmeden çıkılır." dedi. Vatandaşlar Numan Kurtulmuş'un açıklamasını heyecanla karşılarken sivil toplum kuruluşları ise büyük destek verdi. 

Konuyla ilgili yeniakit.com.tr'te açıklamada bulunan Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Adnan Kalkan, Kurtulmuş'un açıklamasını umut verici olarak değerlendirdi. Kalkan, beraberinde getirdiği yasalarla beraber İstanbul Sözleşmesi'nin bir an önce iptal edilmesi.

"Hasara uğrayan aile yapımızın toparlanması ciddi manada güçleşti"

6284 sayılı kanun ile ailelerin darmadağın edildiğini vurgulayan Adnan Kalkan, "Son zamanlarda aile yapımız ciddi manada hasara uğradı ve öyle bir seviyeye geldi ki bu hasarı toparlamak ciddi manada güçleşti. Ne oldu bittiye getirilen, başta ne olduğu belli olmadığı bir şekilde kabul edilen İstanbul sözleşmesi, 6284 no'lu yasa ve kadının beyanı esastır aileyi darmadağın etti." dedi.

"Bir medeniyetin çöküşündeki en etkili unsur ailedir"

"Bir medeniyetin inşasında aile en önemli unsurdur. Bir medeniyetin çöküşünde dahi yine en etkili olan unsur ailenin zayıflaması, parçalanmasıdır." sözleriyle aile yapısının önemine dikkat çeken Kalkan, "İstanbul Sözleşmesi gerek namus, gerek örf-adet, gerek inanç sisteminize açık bir şekilde aykırı maddeler barındırmakta ve feminist aynı zamanda LGBT savunucularının savunduğu bir sözleşmedir. Bu sözleşme devam ettiği sürece asla aile huzur bulamayacak ve boşanmalar artarak aile mefhumu yıkılmaya devam edecektir. Uzun zamandır özellikle muhafazakar kesimin ve insanlık onuru üzerine çalışanların bu sözleşmenin sadece aileye değil her tür insanlık ve insan faktörüne, hakkına, hukukuna, benliğine karşı ciddi bir zarar olduğunu savunmaktadır." ifadelerini kullandı.

"İstanbul Sözleşmesi bir an evvel iptal edilmeli"

Sözleşmenin feshedilmesinde vakit kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Kalkan "Bir avuç feminist ve LGBT savunucusu insanın savunduğu ve özellikle Batı'nın dayatmalarından biri olan İstanbul sözleşmesi bir an önce iptal edilmelidir. Üzerine gidildiği takdirde çocuk pedofilisinin dahi önü açıldığı, erkek erkeğe, kadın kadına partner evliliklerinin önünü açtığı görülecektir." diye konuştu.

"Tarihin hiçbir döneminde hakkı, hukuku çiğneyen bir kanuna rastlanmamıştır"

6284 sayılı kanunla 'kadının beyanının esas alınması' hakkı ve hukuku ihlal ettiğini belirten Kalkan "Özellikle İstanbul Sözleşmesi sonrası 'kadının beyanı esastır' gibi tarihin hiçbir döneminde hakkı, hukuku çiğneyen bir kanun veya kurala rastlanmamıştır. Haklının beyanı esas iken kadın haksız da olsa beyanı esas kabul edilmesi ve bazen mahkemelerin ve hukukun dahi aciz kaldığı bu zulüm de aynı zamanda bitirilmelidir. Nitekim kendi kocasını aldatan kadın beyanında kocasını suçluyor ve kocasını hapse dahi atabiliyor. Adalet bunun neresinde? Kızının erkek arkadaşını istemeyen baba, kızının taciz suçlamasıyla asılsız olmasına rağmen hapse atılabiliyor." dedi.

"Medeniyetin kurtuluşu aileye, aile ise bu yasalara bağlıdır"

Kurtulmuş'un ifadelerine destek veren Adnan Kalkan, "Evet, İstanbul sözleşmesi iptal edilmelidir fakat bunun uzantıları olan 6284 ve 'kadının beyanı esastır' dahi iptal edilmelidir. Medeniyetin kurtuluşu aileye, aile ise bu yasalara bağlıdır." ifadesinde bulundu.

Nurullah Alpay  -yeniakit.com.tr