Öğrencilere yönelik, kitap okuma yarışması düzenlenecek

İpekyolu Belediyesi; kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek ve seçkin eserlere ilgiyi artırmak için ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Okuyan İnsan En Güçlü İnsandır’ sloganıyla kitap okuma yarışması

İPEKYOLU 29.08.2020 14:46:52 0
Öğrencilere yönelik, kitap okuma yarışması düzenlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, dünyanın ve Türkiye'nin mücadele ettiği yeni tip koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara yönelik "Okuyan İnsan En Güçlü İnsandır"  sloganıyla kitap okuma yarışması düzenlemişti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu kez de sadece ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı yeni bir yarışma düzenleyecek.

“ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR”

İpekyolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, katılımın ücretsiz olduğu ve sadece Van’da ikamet edenlerin katılacağı ortaokul öğrencileri arasındaki yarışmanın son başvuru tarihinin 28 Eylül 2020 olduğunu belirtilerek; “Sınav online olarak www.sinav.ipekyolu.bel.tr sitesi üzerinden 5 Kasım 2020 Perşembe günü 19.00-20.20 saatleri arasında yapılacaktır. Online yapılacak sınavın gün ve saati yarışmacılara sms yoluyla bildirilecektir. Her halükarda sınav gün ve saati hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır. Yarışmada doğru cevaplar dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Eşitlik durumunda ise (en fazla doğru cevabı en kısa sürede yapan) göz önünde bulundurulacaktır. Süre eşitliği durumunda (en fazla doğru cevabı aynı sürede yapanlar arasında) 2. (ikinci) bir sınav uygulanacaktır. Online yapılan araştırmada web sayfası sunucusunun kayıtları dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Ancak sınav sonunda sıralamada eşitlik bozulmazsa dereceye girenler arasında 2. Sınav yapılacaktır. 2.Sınav tarihi ve saati www.ipekyolu.bel.tr adresinden duyurulacaktır. Sınavın cevap anahtarı https://www.ipekyolu.bel.tr/ web sitesi üzerinden 11 Kasım 2020 Çarşamba günü yayınlanacaktır. Yarışma Kitapları ve Yazarları şu şekildedir; Yer Altından Bir Şehir (Kemalettin Tuğcu), Seçme Hikayeler (Sait Faik Abasıyanık), Az Gittik Uz Gittik (Pertev Naili Boratav), Falaka (Ahmet Rasim), Seksen Günde Devr-i Alem (Jules Verne). Yarışmaya katılacaklar yarışma kitaplarını kendileri temin edeceklerdir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ipekyolu.bel.tr/yarisma-basvuru adresinden yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Çoktan seçmeli hazırlanan her kitaptan soru olacak şekilde toplamda 80 sorudan oluşan sınavımız 80 dakika sürecektir. İlk 5 kazananımıza bisiklet hediye edilecektir. Ödüllerin takdimi, ödül töreninin tarihi ve yeri Kasım ayı içerisinde www.ipekyolu.bel.tr web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Dereceye giren yarışmacıların, Van’da ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, öğrenci belgesi, fatura vb. bir belge) ile ibraz etmeleri zorunludur.” denildi.

“LİSELER İÇİN ARANAN ŞARTLAR”

İpekyolu Belediyesi, lise öğrencileri arasında yapılacak yarışmanın şartlarını ise şöyle açıkladı: 
“Yarışma son başvuru tarihi 28 Eylül 2020’dir. Yarışma ve yarışmayla ilgili tüm gelişmeler https://www.ipekyolu.bel.tr web sayfasında yayınlanacaktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Katılımcılar Van’da ikamet etmelidirler. Ortaöğretim (Lise) öğrencileri arasında yapılacaktır. Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 28.09.2020. Yarışmada belirtilen kriterlere uymayan adayların sınavı kabul edilmeyecektir. Soru Hazırlama Kurulu üyeleri, birinci ve ikinci derece yakınları katılamayacaktır. Sınav (Online)  olarak https://www.sinav.ipekyolu.bel.tr/ web sitesi üzerinden, 12 Kasım 2020 Perşembe Saat:19:00 – 20:20 saatleri arasında yapılacaktır. Online yapılacak sınavın gün ve saati yarışmacılara SMS yolu ile bildirilecektir. Her halükarda sınav gün ve saati hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır. Yarışmada doğru cevaplar dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Eşitlik durumunda süre (en fazla doğru cevabı en kısa sürede yapan) göz önünde bulundurulacaktır. Süre eşitliği durumunda (en fazla doğru cevabı aynı sürede yapanlar arasında) 2. (ikinci) bir sınav uygulanacaktır. Online yapılan yarışmada web sayfası sunucusunun kayıtları dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Ancak sınav sonunda sıralamada eşitlik bozulmazsa dereceye girenler arasında 2. sınav yapılacaktır. 2. Sınav tarihi ve saati www.ipekyolu.bel.tr adresinden duyurulacaktır. Sınavın cevap anahtarı www.ipekyolu.bel.tr web sitesi üzerinden,  19 Kasım 2020 Perşembe günü yayınlanacaktır. Yarışma kitapları ve yazarları şu şekildedir; Çalıkuşu (Reşat Nuri Güntekin), Fatih-Harbiye (Peyami Safa), Küçük Ağa (Tarık Buğra), Sefiller (Cictor Hugo), Suç ve Ceza (Dostoyevski). Yarışmaya katılacaklar yarışma kitaplarını kendileri temin edeceklerdir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, https://www.ipekyolu.bel.tr/yarisma-basvuru adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Çoktan seçmeli hazırlanan her kitaptan soru olacak şekilde toplamda 80 sorudan oluşan sınavımız 80 dakika sürecektir. İlk 5 kazananımıza bisiklet hediye edilecektir. Ödüllerin takdimi, ödül töreninin tarihi ve yeri Kasım ayı içerisinde https://www.ipekyolu.bel.tr/ web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Dereceye giren yarışmacıların, Van’da ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, öğrenci belgesi, fatura vb. bir belge) ile ibraz etmeleri zorunludur.”