İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan Basınla Bir Araya Geldi

Van’ın İpekyolu Belediyesi yaptığı modern, estetik ve bir o kadar da güzel çalışmalarla kent merkezini güzelleştiriyor.

İPEKYOLU 16.07.2021 16:28:13 0
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan Basınla Bir Araya Geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın İpekyolu Belediyesi yaptığı modern, estetik ve bir o kadar da güzel çalışmalarla kent merkezini güzelleştiriyor.

Bu kapsamda İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Sinan Aslan hayata geçirilen projeler hakkında kentteki basın mensuplarına bilgi verdi. 

Kocaeli Parkı’nda bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programında Başkan Aslan, ilçe sınırları içerisinde yapımına başlanan sahil bandı projesini anlattı.

HALKIN YÖNÜ VANGÖLÜ’NE ÇEVRİLİYOR

Van gölü kıyısında hayata geçirilecek olan sahil bandının önemli olduğunun altını çizerek “Sahil bandı bizler için çok kıymetli bir projedir. Çünkü biz halkın yönünü Van Gölü’ne çevirmek istiyoruz.“ şeklinde konuştu.  

Aslan, “Projede, parkların, günübirlik eğlence-dinlenme alanları gibi birçok tesisin olması gerektiğine inanıyorum. Van kalesinin hemen arkasından bütün fidanlığa kadar toplamda 13 km’lik sahil bandını halkının hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Van’daki en büyük sorunlardan birinin istihdam olduğunu da dile getirerek, “Van’ın en büyük sorunu işsizliktir. İllaki ulaşıma ve trafiğe bir çözüm bulunuyor. Maalesef istihdamla alakalı doğru düzgün bir proje yok. Onun tek yolu da bu sahil bandından geçiyor.” Dedi.

Aslan, konuşmasında gazetecilere de seslenerek “Siz gazeteciler buranın esas sahiplerisiniz. Vatandaşımızın, halkımızın sesi, onların bütün ihtiyaçlarını ve taleplerini bize ve idarecilere bildiren, köprü görevi olan sizlersiniz. Sahil projesine sahip çıkın.”  Dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK EĞİTİM KÖŞKLERİ VAN’DA

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Eğitim Köşkleri’nin İpekyolu Belediyesi tarafından kent merkezinde açıldığını anlatan Aslan, “Çocukların ve gençlerin, eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmesi için nezih bir ortam oluşturduk.  Alanında en iyi hocalardan arkadaşlarımız, öğrencilerimize haftanın her günü takviye kurslar veriyorlar.” Cümleleriyle sözlerini tamamladı.

Program sonunda Aslan, katılan gazetecilere hediye takdim etti.

Van Gölü TV/Yunus Yılmaz