İpekyolu Belediyesi’nin Tandır Evi Projesi hayata geçiyor

Van’ın İpekyolu Belediyesi, vatandaşların kendi ekmeklerini pişirebilmeleri için Bostaniçi Mahallesi’nde ‘tandır evi’ yapıyor.

İPEKYOLU 19.03.2021 16:17:34 0
İpekyolu Belediyesi’nin Tandır Evi Projesi hayata geçiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 İpekyolu Belediyesi, sokaklarda gelişigüzel yapılan tandırların oluşturdukları görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için bin 300 konutun yer aldığı Bostaniçi TOKİ’de 5 adet tandır evi yapacak. Belediyeye bağlı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından projelendirilen içerisinde vestiyer alanı ile hamur hazırlama alanının bulunduğu tandır evleri 85 metrekareden oluşacak.
 “HER 52 HANEYE 1 TANDIR EVİ DÜŞECEK”
 İpekyolu Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “Belediye olarak toplumsal değerlerin ve geleneksel kültürün korunmasına önem veriyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımız için projeler geliştiriyoruz. Projelerimizde insanlığın ve doğanın sağlıklı geleceği için çevreyi korumayı görev biliyoruz. Tüm faaliyetlerimizi, çevre dostu bir anlayışla yürütüyoruz. Bostaniçi Mahallemizde de TOKİ’lerin bulunduğu alanda bu anlayışla Tandır Evi projemizi hayata geçiriyoruz. Projemiz ile birlikte Bin 300 konutun yer aldığı TOKİ’lerde her 52 haneye 1 adet tandır evi düşecek. Tandırlarımız geniş, ferah ve işlevsel olacak” denildi.