İpekyolu Belediyesi’nden umuma açık işletmelere denetim…

İpekyolu Belediyesi dünyada vuku bulan Koronavirüs (Covid-19) tehdidine karşı umuma açık işletmelere denetimler gerçekleştirdi.

İPEKYOLU 17.03.2020 11:56:58 0
İpekyolu Belediyesi’nden umuma açık işletmelere denetim…
Tarih: 01.01.0001 00:00

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgelerle, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak nitelendiren Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirme sonucunda umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın buluşma riskini arttırılacağı dile getirilmişti.

Bunun üzerine harekete geçen İpekyolu Belediyesi, ilçedeki bir çok işletmede denetlemeler yaptı.

İpekyolu Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin beraber yürüttüğü denetimler çerçevesinde ilçe merkezinde genelgeye konu olan tüm işyerlerine ziyaret gerçekleştirilerek faaliyetlerini durdurmaları için tebliğ yapıldı. Ayrıca vatandaş ve esnaflardan toplum sağlığı için alınan kararlar doğrultusunda 14 temel kurala uymaları için önemli uyarılarda bulunuldu.

FAALİYETLERİ DURDURULAN İŞLETMELER

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgelerle, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ olarak nitelendiren Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirme sonucunda bazı işletmelerin faaliyetleri ikinci bir emre kadar geçici olarak durduruldu.

Faaliyeti durdurulan işletmeler şu şekilde ifade edildi:

Pavyon, diskotek, bar, gece kulüpleri, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dâhil ), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri.