İpekyolu Belediyesi’nden, kısa film yarışması…

Van’ın İpekyolu Belediyesi, "Covid-19 ile Yaşam" konulu ödüllü ulusal kısa film yarışması düzenliyor.

İPEKYOLU 16.10.2020 11:57:20 0
İpekyolu Belediyesi’nden, kısa film yarışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Belediyeye bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmaya katılımın 15 Ekim 2020’de başldığı ve 20 Kasım 2020 saat 23.59'da sona ereceği belirtildi.

     Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yarışmada birinci 7 bin TL, ikinci 5 bin TL, üçüncü 3 bin TL ile ödüllendirilecek, mansiyon ödülleri için de toplum 5 film için (film başı 500 TL) 2 bin 500 TL verilecek. Yarışmaya katılım belgeleri; İmza Başvuru Belgesi, İmzalı Başvuru Şartnamesi, Eserin 1 adet DVD veya USB DİSK’e kaydedilmiş kopyası (Gönderilen filmin bilinen oynatıcılarda açılıp izlenmemesi sorunu tamamen göndericinin sorumluluğundadır. Yapıtla ilgili sahnelerden en az 3 adet fotoğraf, Filmin Afişi, Yönetmenin Kısa Özgeçmişi” denildi.

    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kısa Film Yarışmasının amacı Korona virüs pandemisinin günlük yaşamımızdaki yerini ve toplumsal etkisini ön plana çıkarıp kamuoyu ile paylaşmak. Ayrıca yönetmen, yazar ve oyuncuların yeteneklerini sergileyeceği alternatif bir alan oluşturup maske, mesafe ve hijyen kurallarına karşı duyarlılık oluşturmak.” İfadeleri yer aldı.

   Yarışmaya başvuruların http://ipekyolukisafilm.org adresinden online olarak yapılacağı ifade edildi.