İpekyolu Belediyesi gençleri üniversiteye hazırlayacak

İpekyolu Belediyesi, Üniversite sınavları için Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezi’nde ücretsiz Üniversite hazırlık kursu açıyor. Sınırlı sayıda kontenjanı olan kurslara kayıt için, 12 Haziran 2021 tarihinde yapılacak Seviye Tespit Sınav

İPEKYOLU 2.06.2021 18:56:16 0
İpekyolu Belediyesi gençleri üniversiteye hazırlayacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Belediyesi, okumak isteyip imkânları el vermeyen gençlerin, Üniversite sınavlarına hazırlanabilmeleri için Bostaniçi Mahallesinde hazırlık kursu açıyor. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak istediklerini ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Belediyenin açacağı kurslarla gençlerin önünü açarak, gençlerin istedikleri üniversitelere yerleşmelerini hedeflediklerini belirtti.

İpekyolu Belediyesi’nin Bostaniçi Mahallesi TOKİ yerleşkesinde açacağı Üniversite hazırlık kursları, sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerini kapsayacak.  Tam donanımlı Toplum Merkezi’nde verilecek eğitimlerin, 164 kişilik kontenjanla sınırlı tutulacağı, öğrencilerin sınavlara şahsen veya velileri aracılığıyla İpekyolu Bostaniçi TOKİ Toplum Merkezi’nde başvuruda bulunabileceği belirtildi. Yine öğrencilerin kurslara kayıt yaptırmaları için Seviye Tespit Sınavının yapılacağı,  sınava giriş son başvuru tarihi 9 Haziran 2021 sınav tarihi ise 12 Haziran 2021 olarak açıklandı.