İpekyolu Belediyesi atıl durumdaki binayı eğitim köşküne dönüştürüyor

Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki bina İpekyolu Belediyesi tarafından eğitim köşküne dönüştürülüyor.

İPEKYOLU 25.07.2020 20:10:31 0
İpekyolu Belediyesi atıl durumdaki binayı eğitim köşküne dönüştürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu İlçesi Bostaniçi Mahallesi’nde atıl durumda olan bina İpekyolu Belediyesi tarafından eğitim köşküne dönüştürülecek. Eğitim köşkü kısa bir sürede bölgedeki öğrencilerin hizmetine açılacak.

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İpekyolu İlçesi’nde 5 tane eğitim köşkü yapmayı planladıklarını söylemişti.

Dersliklerin ve atölyelerin bulunduğu köşklerde 160 kişi eğitim alabilecek. Lavabo, mutfak, engelli rampası ile wc, eğitmen ve yönetici odasının bulunduğu merkezde el işi, mutfak sanatları ile rehberlik eğitimi, psikososyal destek ve okuma yazma kursları ile birçok alanda eğitimler verilecek.

Eğitim Köşkü için ihaleye çıkan İpekyolu Belediyesi, atıl durumdaki binayı onararak 60 gün içerisinde burayı hizmete açmayı hedefliyor. 07 Ağustos 2020 tarihinde ihalesi yapılacak olan eğitim köşkünün 2 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılması bekleniyor.

BAŞKAN VEKİLİ ASLAN EĞİTİM KÖŞKLERİ İÇİN NE DEMİŞTİ?
Gazeteci Türk’ün sorularını yanıtlayan ve şehre 5 tane eğitim köşkü yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Vekili Aslan, “Bostaniçi'ni ziyaret ediyorum çocuklar ders çalışacak alan istiyor. 10-12 nüfuslu ailede olan çocuklar var. Fakir fukaraları, muhtaç aileleri ziyaret ediyoruz. O çocukların doğru düzgün ders çalabilecek alanları yok. Onlara inşallah alternatif ders çalışabilecekleri mekânlar oluşturacağız. O sokağın tehlikeli insanlarından uzak dursunlar. Gençlere yönelik en büyük arzum, hedefimde eğitim köşkü projesi var. Kazançlı binalarımız olacak ki gelip içerisinde ders çalışmak isteyecekler. Kendilerine son derece değer göstereceğiz. Öğretmenlerimiz sürekli onlara yardımcı olacak. Fizik derslerinde yardımcı olacaklar. Matematikte, kimyada, biyolojide, Türkçe de yapamadıkları sorularda yardımcı olacaklar. Belki de çok farklı değerler, yetenekler onların aracılığıyla bize ulaşacak. Fatma Tokat Eğitim Merkezimiz var, Bostaniçi Taziye evimiz var, Kent Park’taki yerimiz, Ali Paşa’da boş bir yerimiz var, Buzhane veya Terzioğlu civarında da bir tane eğitim köşkü hedefim var. Erçek’teki Kültür Merkezimizde de eğitimlerimiz devam ediyor. Orası da Erçek için bir değer. İlgili arkadaşlarımız Berivan Kültür Merkezi, Maya Kültür Merkezi, Engelsiz Akademi gibi orada da hizmet veriyorlar. Orası tam kapasiteli bir şekilde devam ediyor. 1 kızımız 16-17 yaşında gidip oradan üniversite kazansa, kendi ayaklarının üzerinde durabilse, bir birey olabilse her şeye değer” şeklinde konuşmuştu.
Van Postası Gazetesi