_Eski Van turizm merkezi olacak

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, ilçe sınırları içerisinde bulunan yaklaşık üç dönümlük kıyı şeridinde, bölgenin prestijli projelerinden biri olan 'Sahil Bandı Projesi'nin yapımına başladıkların?

İPEKYOLU 26.01.2021 11:15:19 0
_Eski Van turizm merkezi olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan Beyaz TV ekranlarında yayınlanan "Uyan Türkiyem" programının konuğu oldu. Tahir Sarıkaya'nın sunduğu programa konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Aslan, İpekyolu'nda yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

  Van'ın büyükşehir hüviyetine kavuşması gerektiğini belirten Başkan Vekili Aslan, şehrin yenilenmesini istediklerini söyledi. Sanat Sokağı'nın Van'ın kalbi olduğunu söyleyen Başkan Vekili Aslan, burada yenileme çalışmaları yapacaklarını ve Sanat Galerisi ile Sanat Parkı'nın hizmete girmesiyle, buranın Van'a yakışır bir sokak olacağını belirtti.

  İpekyolu'ndaki 138 sokağın tamamına dokunacaklarını belirten Başkan Vekili Aslan, 2020 yılında Van Kalesi civarında 200'e yakın ahır yıktıklarını söyledi. Van Gölü'nün kıymetinin bilinmediğini belirten Aslan, Van Gölü'nün 1720 rakımında, dünyanın mucize göllerinden, mucize coğrafyalarından bir tanesi olmasına rağmen, buranın kıymetinin bilinmediğini ve buralara ahırlar yapıldığını ifade etti.

  Eski Van Şehri'nin de içinde bulunduğu 1.5 milyon metrekarelik alanı destinasyon noktası haline getirmek istediklerini belirten Aslan, Sahil Bandı Projesi'nin hayata geçmesiyle, Van'ın en yeşil, en cazibe, dinlenme alanı, herkese hitap edecek bir eğlence alanı olacağını vurguladı.

   "MİLLETİMİZE HİZMET AMAÇLI BURADAYIZ"

  İpekyolu'nun artık terörle anılmadığını belirten Aslan, "Biz İpekyolu'muzda şükürler olsun, eskiye nazaran artık terörle, vs. anılmaktan ziyade daha çok vatandaşların huzurla, sükûnet içerisinde sokaklarında, caddelerinde dolaşabildiği söyleyebiliriz. Esnaf ziyaretlerimizde veya aile ziyaretlerimizde buralarda da bekçilerin olmasını, hırsızlıkların önüne geçilmesinden bahsediyorlar. Burada vurgulamak istediğim, artık esnafta, vatandaşta, ailelerde bir sonraki aşamayı, yani asayişin daha da sağlamlaştırılmasını talep ediyorlar. Terör artık gündemlerinde yok. Daha öncesinde maalesef belediyelerimizde ve diğer idarelerimizde seçimle iş başına gelmiş belediye başkanından ziyade, çevre korumada herhangi bir görevlinin veya bir işçinin onların emir talimatıyla görev yaptıklarını, iş yaptıklarını biliyoruz. Şuan devletin görevlendirdiği, mülki idari amirleri olarak, belediye başkanlığını ve kaymakamlığı aynı anda yapıyoruz. Tamamen milletimize hizmet amaçlı buradayız. Tamamen devletten veya kanundan, düzenlemelerden gücümüzü alarak, emirleri oradan alarak vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha öncesinde vatandaşa hizmette, bu farklı düşünüyor, bu böyle düşünüyor diye bir ayrım varken, biz buna hiçbir zaman izin vermedik. Biz burada devletin görevlileriyiz, biz burada millete hizmetkar olmak için varız ve fikrine, zikrine, hiç önem vermeden, hepsine eşit bir şekilde belediyelerimizin kapıları açık, kaymakamlığımızın, Valiliğimizin kapıları açık bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bütün toplantılarda, esnaf ziyaretlerinde artık terör insanların gündeminde yok. Belki geç kaldık. Daha öncesinde de bizim bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyordu" diye konuştu.

   "HEP BERABER BU ÜLKENİN SAHİBİYİZ"

  Terörün kaynağından bulunup, yok edildiğini belirten Aslan, "İzlenen yöntem ve politika budur. Bizde burada devletin bir neferi olarak elimizden geldiğince destek olmamız gerekiyor. Bu konuda da herkes emin olsun, çok çok daha başarılı olacağız. Terörle mücadelede vurgulamak istediğim önemli şeylerden bir tanesi, sadece silahlı mücadele değil, biz burada topyekûn bir mücadele veriyoruz. Devletin en tepesinden, en alt kademesine kadar topyekun mücadele veriyoruz. Bizim burada belediye başkan vekili olarak görevlendirilmemiz,  milletin parasının dağa gitmesinin önünü kesmek. Bu paraların millete hizmet olarak gitmesini sağlayabilmek. Ben buradan eğer sosyal açıdan, zor durumda, darda olan vatandaşlara hizmet edemiyorsam, yolunu, kaldırımını, altyapısını yapamıyorsam, bulunmamın bir anlamı yok. Daha önceki yönetim bu paraları dağa aktarıyordu. Bunu belgeleriyle gördük. Şuan yargılamaları da devam ediyor.  Bizim tek bir amacımız var, yeter ki onlara düşmanlık yapmadığımızı bilsinler. Biz onlarla biriz. Hep beraber bu ülkenin sahibiyiz. Bu ülkenin halkalarıyız. Bunun farkında olsunlar" dedi.

  "VAN'IN KALBİ SANAT SOKAĞI'NDADIR"

  Fırsat buldukça aileleri, esnafları ziyaret ettiğini vurgulayan Aslan, "Gitmediğim esnafımız yok. O kadar fazla aile ziyareti yapıyoruz ki, nereden geldi bu diye bakışlarla karşılaşıyoruz. İlk defa bir devlet yetkilisini, bir belediye başkanını veya bir kaymakamın evlerine geldiğini ifade ediyorlar. Bundan çok etkileniyorum. İçimizdeki motivasyonu, bu aşkı, bu şevki sağlayan esas unsur budur. Bazı ziyaretlerimizde 10-15 kişilik bir ailenin sobanın etrafında toplandığını gördüğümüz aileler var. Onların hayatlarına dokunabilmek için gidiyoruz.  Yeter ki devlete karşı yıllardır oluşturulan bu propagandanın izini sildirebilelim. Sadece onların dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Onların evlerine misafir olmaya çalışıyorum. O ziyaretlerde o kadar güzel şeyler ortaya çıkıyor ki, o kadar güzel durumlar söz konusu oluyor. O ziyaretlerden sonra eğitim köşkleri yapalım istedik. Gençlerle, çocuklarla, ailelerle bir araya geliyoruz. Ne yapalım diyoruz; bizim ders çalışacak yerimiz yok diyorlar. Türkiye'de bir ilk olan eğitim köşklerini planladık. İnşallah sayısı 10'na kadar uluşacak. Van'ın kalbi Sanat Sokağı'ndadır. Van'ın artık büyükşehir hüviyetine kavuşmasını istedim. Şehrin yenilenmesini istedim. Büyükşehir olmasına rağmen bir sanat galerimiz yok. Sanat galerisi yapıyoruz. Ruhi Su Van'ın yetiştirdiği en büyük değerlerden bir tanesidir. İnşallah onun ismini burada yaşatacağız. Van'ın ilk sanat galerisini yapmış olacağız. Sanat Parkımız ise tematik bir park olacak. Bununla alakalı çalışmalarımızın tamamı bitti. Önümüzdeki yıl Haziran, Temmuz ayına yetiştirilecek.  Haziran, Temmuz ayı gibi Sanat Sokağı da istediğimiz gibi olacak. Bütün dükkânların giydirmeleri sanat temalı şeklinde yapılacak. Bütün çalışmalar bir tema temelinde yapılacak. Sanat Sokağı şehrimize yakışır bir sokak haline getirilecek" ifadelerini kullandı.

  "İNSANLARIMIZ MAALESEF GÖLÜMÜZÜN KIYMETİNİ BİLMİYORLAR"

  İpekyolu'nda 138 sokağın tamamına dokunacaklarını belirten Aslan, "Van'ın bir büyükşehir hüviyetine kavuşmasını istiyorum. 2020 yılında Van Kalesi civarında 200'e yakın ahır yıktık. İnsanlarımız maalesef gölümüzün kıymetini bilmiyorlar. 1720 rakımında, dünyanın mucize göllerinden, mucize coğrafyalarından bir tanesi olmasına rağmen, buranın kıymetini bilmemişler ve buralara ahır yapmışlar. Oysa benim amacım burayı tamamen, kıyı kenar çizgisi altından 1.5 milyon metrekarelik bir alanda destinasyon noktası haline getirebilmek. Ahırlarını yıktığımız vatandaşlarımızın hiç birini mağdur etmedik. Van Kalesi'nin arkasında Van'a yakışır bir sahil bandı projemiz var. Terörle mücadele böyle olur. Ben milletin parasını, millete hizmet olarak burada size somut olarak ifade edebilirim. İnşallah bittiğinde ne kadar önemli olduğunu hep beraber göreceğiz. Burası bir turizm noktası, destinasyon noktası olduğunda, burada yüzlerce insan ekmek kazandığında, terörle mücadelenin sadece silahla değil, bizim topyekûn yaptığımızı, topyekun milletin parasına sahip çıktığımızı, millete hizmet olarak çalıştığımızı, o kadar iyi hissedecekler ve idrak edecekler. Ben bundan gurur duyuyorum. Burası Van'ın en yeşil, en cazibe, dinlenme alanı, herkese hitap edecek bir eğlence alanı olacak" diye konuştu.