Başkan Vekili Aslan, Erçek’i ziyaret etti

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Erçek'te bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde Başkan Vekili Aslan’a belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.

İPEKYOLU 25.02.2021 10:27:36 0
Başkan Vekili Aslan, Erçek’i ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

 İlçe genelinde aile, esnaf, mahalle ziyaretlerine devam eden Başkan Vekili Aslan ilk olarak İpekyolu Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde bulunan Erçek Mahallesi’ndeki spor kurslarında eğitim gören 80'i aşkın çocuk ve gence ayakkabı, şort, tişört, eşofman takımı ile çanta, spor ayakkabı, krampon ve top dağıtım törenine katıldı. Başkan Vekili Aslan dağıtım törenin ardından gençlerle semaver çayı eşliğinde bir araya gelerek talepleri, önerileri dinledi.
 “ETKİNLİKLERİMİZİ İLÇEMİZİN GENELİNE YAYACAĞIZ”
 Aslan, İpekyolu Belediyesi’nin gençlerin hem fiziksel hem zihinsel gelişimine her zaman katkı sunduğu belirterek, “Gençlerimize spor malzemesi dağıttık. Burada olmaktan çok mutluyum. Güzel, samimi bir ortam var. Önümüzdeki aylarda, pandemi sürecinden sonrada maçlarımıza, etkinliklerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu malzeme dağıtımımız ise hem kırsal hem de merkez mahallelerimizde devam edecek. İleriki süreçte pandemi nedeniyle ara vermek zorunda olduğumuz liglerimiz başlayacak. Bu müsabakaların bazılarına biz de katılacağız. Bu etkinliklerimizi ilçemizin geneline yaymayı düşünüyoruz” dedi.
 “BİR ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNABİLMEK ÇOK ÖNEMLİDİR”
 İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, esnaf buluşmasından sonra Erçek Yaşam Merkezi’nde resim, müzik ve bilgisayar kurslarında eğitim gören gençler ve çocuklarla bir araya geldi. Burada ilgili birim  müdüründen çalışmalarla ilgili alan Başkan Vekili Aslan, kursiyerlerin canlı müzikperformanslarına da eşlik etti. Aslan, daha sonra Erçek Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan ‘Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitim veren öğretmenler bir araya gelerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Aslan, imkanlar ölçüsünde desteklerin süreceğini ifade ederek, “Burada onlarca öğrenciyi eğitiyorsunuz. Bu çok önemlidir. Sizden tek isteğim buradaki bir çocuğun hayatına dokunabilmeniz. Bu bile birçok şeye bedeldir. Ben sizlerden onlarca, yüzlerce sayı istemiyorum. Bir insanın hayatını değiştirebilirseniz hele bu da kız çocuğu ise amacınıza ulaşmışsınız demektir” diye konuştu.
 “ERÇEK SAKİNLERİ ALT YAPI, ATM, ASFALT TALEP ETTİ”
 Başkan Vekil Aslan’ın bir sonraki durağı esnaf buluşması ve mahalle toplantısı oldu. Mahalle esnafı yol, kaldırım ve doğalgaz ile ilgili problemlerin giderilmesini isterken Erçek Gölü çevresinin ve parkının da düzenlenmesini talep etti. Mahalle sakinleri de özellikle kanalizasyon alt yapısının düzenlenmesini, mahallede banka ATM’sinin bulunmasını ve yolların asfaltlanmasını istedi. Başkan Vekili Aslan da taleplerle ilgileneceklerin, ilgili müdürlerin bu konularda çalışma yapacaklarını ve taleplerin değerlendirileceğini kaydetti.
 Son olarak İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olan Erçek araç garajında personellere bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi