Aslan: Bilime katkı sunacağınız meslekler seçin

Van'ın merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İMKB Fen Lisesi öğrencileriyle buluştu. Aslan, “Şimdi çok iyi üniversitelerde okuyanlar bile işsiz kalabiliyor. O yüzden sonuç odaklı ekonomik özgürlüğünüz

İPEKYOLU 6.11.2020 17:21:50 0
Aslan: Bilime katkı sunacağınız meslekler seçin
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Mahalle, aile, esnaf buluşmalarının yanı sıra gençlerle de buluşmalar gerçekleştiren Başkan Vekili Sinan Aslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda bu kez ilçeye bağlı İMKB Fen Lisesi 12’inci sınıf öğrencileriyle yemekte bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Aslan gençlerle tek tek tanışarak, okumak istedikleri üniversiteler ve yapmak istedikleri mesleklerle ilgili sohbet etti.

“BİLİME KATKI SUNACAĞINIZ MESLEKLER SEÇİN”

      Aslan, her hafta gençlerin yer aldığı farklı STK’larla, sektörlerle bir araya geldiklerini belirterek, “ Bu buluşmalarımızın hem sizlere hem de bizlere büyük katkısı var. Bire bir tanışma ve duygularımızı düşüncelerimizi ifade etme fırsatı buluyoruz. Her bölüm, her meslek kendine göre özeldir ama bana göre iki kadim bölüm var, Hukuk ve Tıp. Puanınız yetiyorsa eğer bence bu iki bölümden birini okuyun. Bunlar, bilime katkıda bulunacağınız bölümler. Tıp okurken sürekli yeni şeyler öğreniyorsunuz, Hukuk Fakültesinin de yelpazesi geniş hâkim, savcı, avukat olabiliyorsunuz. Birçoğumuz orta direk diye tabir edilen ailelerin fertleriyiz. Ailelerimizin bizden beklentisi var. Ekonomik özgürlüğümüzü kazanmamız gerekiyor. Şimdi çok iyi üniversitelerde okuyanlar bile işsiz kalabiliyor. O yüzden sonuç odaklı ekonomik özgürlüğünüzün olacağı, bilime katkı sunacağınız meslekleri seçin” dedi.

  BAŞKAN VEKİLİ ASLAN: FANTEZİ BÖLÜMLER SEÇMEYİN

Öğrencilere tüm insanlığı kapsayacak kutsal hedeflerinin olması gerektiğini anlatan Başkan V. Sinan Aslan, “Hayatımın en güzel yılları lise yıllarıydı, o dönemki arkadaşlarımla hala görüşüyorum. Bu arkadaşlarımın birçoğu belli bir birikimde ve nitelikteydi ve hepsi güzel yerlerde çalışıyor. Lise arkadaşlığı kıymetlidir. Size tavsiyem işinizi en güzel şekilde yapın. Benim çok değer verdiğim söz var. ‘Israr başarıyı getirir.’ Bu söz her dönem çok hoşuma gitmiştir. İlk sene istediğiniz yeri kazanamazsanız mutsuz olmayın bir sene daha disiplin içinde çalışın istediğiniz üniversiteyi, fakülteyi kazanın. Fantezi bölümler seçmeyin. Aramızda çok zeki arkadaşlar var ama ısrar etmiyor. Hepinizin belli potansiyeli var. Güzel okullar kazanacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.