Anaokulu önüne tabela dikilsin ve kasis yapılsın!

Van’ın İpekyolu İlçesi’ndeki Şefkat Anaokulu önündeki yolda okul geçişi tabelası bulunmuyor. Söz konusu yolda daha önce bulunan kasislerin kaldırılması sonucu araçlar süratli geçtiği için öğrenciler yolun karşısına geçemiyor.

İPEKYOLU 16.09.2019 10:14:14 0
Anaokulu önüne tabela dikilsin ve kasis yapılsın!
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van’ın İpekyolu İlçesi Alipaşa Mahallesi Şefkat Anaokulu önünde bulunan öğrenci yaya geçidi tabelasının bulunmaması, daha önce bulunan kasisin de kaldırılması, öğrencilerin yolun karşısına geçmesinde büyük sıkıntı yaşamalarına yol açıyor. Öğrenci velileri ise, yollara okul yaya geçidi tabelası dikilmesini ve kasis yapılmasını istiyor.


         Alipaşa Mahallesi'ndeki yolların genişlemesi ve asfaltlanmasını fırsat bilen bazı sürücüler hızlı gitmekte sınır tanımıyor.
 Veliler ise, özellikle anaokuluna giden öğrencilere yol vermeyen ve okul yollarını önemsemeyip hızlarını düşürmeyen sürücülere tepki gösteriyor.


          İskele Caddesi ve Sıhke Caddesi arasında kalan uzun sokak asfaltlandıktan sonra, daha öne belli bölgelerde bulunan kasisler kaldırıldı.
 Şefkat Anaokulu'na ve İkinisan İlköğretim Okulu'na gitmek isteyen öğrenciler yanlarında velileri olunca bile karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyorlar.


                      Veliler söz konusu sorunun çözüme kavuşturulmasını belirterek, "Altaylı Parkı'ndan İskele Caddesi'ne doğru giden ve uzun cadde-sokak olarak bilinen yol genişletildikten ve asfaltlandıktan sonra birçok araç oldukça hızlı gidiyor. Böyle olunca Şefkat Anaokulu ve İkinisan İlköğretim Okulu'na gitmek isteyen öğrencilerimiz karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyor. Bizler veliler olarak bu sıkıntının giderilmesini, yollara okul yaya geçidi levhası, yaya geçidi işaretleri ve kasisler yapılmasını istiyoruz. Duyarsız sürücülerin de kameralar vasıtasıyla görüntülenip gerekli cezai müeyyideler uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.


       Öte yandan bazı şehirlerde, hatta bazı ilçelerde bile okul önlerinde led sistemli ışıklı tabelaların olduğu görülüyor.Van Bölge Gazetesi