Tarih: 15.09.2015 19:40

Yürüyüşlü protesto!

Facebook Twitter Linked-in

 Haber: Adil HARMANCI

DBP ve HDP Van il örgütleri tarafından bölgede yaşanan çatışmalara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Feqîyê Teyran Parkı'nda bir araya gelen ve aralarında sivil toplum örgütü temsilcileri ile HDP ve BDP'li yöneticilerin de bulunduğu kalabalık kitle İki Nisan Kavşağı'na kadar yürüdü.

Sık sık Öcalan lehinde slogan atan grup, bölgede yaşanan çatışmaları eleştiren dövizler taşıdı.

"SOYKIRIM UYGULANIYOR"

İki Nisan Kavşağı'nda toplanan halka yönelik bir konuşma yapan DBP Van il Eş Başkanı Münir Aras, hükümetin politikalarını eleştirdi.

Hükümetin bir kısım medya aracılığıyla da Kürt halkına yönelik katliamlara varan bir politika izlediğini ifade eden Aras, şunları söyledi:

"Hükümet, bütün dünyaya karşı komik düşen bir durum yaşıyor. Hükümet, havuz medyası aracılığıyla halkları birbirine düşürüyor. Kürt halkına karşı bir soykırım uyguluyor. Bölgede birçok ilde Kürt halkına karşı katliam yapıldı. En son bu Cizre'de doruğa çıktı. Cizre'de olanların IŞİD'in yaptıklarından bir farkı yoktur. Zaten IŞİD'i yaratan Cizre'deki mantıktır."

"AYRILMAK İSTEMİYORUZ"

Kürt halkının ayrılmak yanlısı olmadığını da ifade eden Aras, "Kürt halkına karşı bir düşmanlık yapılıyor, ama biz hiçbir zaman başka halklara karşı bir düşmanlık beslemedik. Kürtler ayrılmak istiyor diye propaganda yapılıyor, hükümetin bu tutumunu kınıyoruz, Kürtlerin ayrılmak gibi bir talebi yoktur" diye konuştu.

Aras, Öcalan'ın "halkların kardeşliği" temelinde bir çözüm önerdiğine de dikkat çekerek, kendilerinin de bu çözüm şeklini benimsediklerini kaydetti.

"MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMELİ"

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer de yaptığı konuşmada hükümetin ve Cumhurbaşkanının, seçimlerden sonra izlediği politikayı eleştirerek, bu politikanın kaosa yol açtığını ifade etti.

Hezer, çatışmaların sona erdirilip bir an önce çözüm için müzakere masasına dönülmesi gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra kitle alanın yoğun güvenlik önlemleri altında dağıldı. Kitlenin dağılması esnasında bir grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —