Yunan Gazetesi’nin Türkiye ile ilgili savaş haberi

Bir Yunanistan İnternet gazetesi, Yunanistan ile Türkiye arasında savaşın çıkacağı ve bu savaştan Türkiye’nin yıkılacağı iddiasını haber yaptı.

DÜNYA 11.04.2019 19:16:54 0
Yunan Gazetesi’nin Türkiye ile ilgili savaş haberi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir Yunanistan İnternet gazetesi, Yunanistan ile Türkiye arasında savaşın çıkacağı ve bu savaştan Türkiye’nin yıkılacağı haberi yaptı.

Yunanistan’da yayın yapan ‘Amaç’ (ΣΤΟΧΟΣ) isimli bir internet haber sitesinde Türkiye ile ilgili ilginç bir habere yer verdi.  Elder Paisios isimli bir Piskoposun görüşlerini haberleştiren sitede Türkiye ile Yunanistan arasında bir savaşın çıkacağını ileri sürdü.

Haberde tanrının Yunanistan’ı yağa kaldıracak bir saf yunan ırkında bir lider göndereceğine değindi. Söz konusu haberde gelecek liderin Türkiye ile Yunanistan arasında bir savaşın başlayacağı ve Yunanlıların çıkacak bu savaşta korkmamaları gerektiğini Çünkü tanrı tarafında gönderilecek kahramanların olacağını belirtiliyor. Savaş sonrası Türkiye’nin yıkılacağı ve Türklerin üçte birinin öleceği, üçte birisi ise Hristiyanlığı seçeceği, geriye kalanların ise ülkenin derinliklerinde kaybolacağını ifade ediliyor. Haberde ayrıca Ayasofya Müzesi’nin üstünde Yunan bayrağı resmini vermesi de dikkatlerden kaçmadı.
 
Haberde Türkiye Yunanistan ile ilgili olacak savaş ile ilgili kısmı; “Ο πόλεμος θα γίνει και οι Έλληνες δεν θα πρέπει να τον φοβούνται γιατί θα είναι από Θεώ… Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν κάλεσμα από τον Θεό και είναι ευλογημένοι να πολεμήσουν σαν Ήρωες. Η Τουρκία θα αφανιστεί και οι τούρκοι μαζί της το 1/3 της χώρας θα σκοτωθεί το 1/3 θα βαφτιστούν χριστιανοί και οι υπόλοιποι θα χαθούν στα βάθη της χώρας.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi