Tarih: 14.08.2017 10:48

“Youtuberlar” ve tehdit altındaki çocuklarımız!..

Facebook Twitter Linked-in

 Yeni Akit yazarı Zekeriya Say'ın yorumu;

Antik Yunanistan’da yetişkinlerin bedence sağlam ve güzel çocukları sevme ve onları koruma altına alma âdeti varmış. Yetişkin bir adam bir çocuktan hoşlanırsa, onun sosyal, maddi-manevi bütün sorumluluklarını üstlenir, öğretmeni ve manevi babası olurmuş. Bu adet zamanla çığırından çıkmış ve cinsel tacizlere dönüşmüş, böylece “pedofili” (sübyancılık) denilen sapkınlık ortaya çıkmış ve salgın bir hastalık halini almış.

Maalesef bugün pedofiliye dünyanın her yerinde rastlamak mümkün. Ülkemiz dâhil dünyanın birçok yerinde bu tür ruh hastalarının münferit saldırılarıyla karşılaştığımız gibi,  Katolik dünyasının merkezi Vatikan’da olduğu gibi toplu skandalların yaşandığı da oluyor.

Bu sapkınlığın Antik Yunanistan’daki şekline en çok benzeyen vak’a ise, yani zengin sapkınların masum bedenleri para karşılığı iğfal etmesi, son olarak Trump’ın, ABD başkanı seçilmesinin arifesinde yaşanmıştı.

“Pizza Gate” adı verilen o skandalda;

Amerika’nın önde gelen zenginlerinin ve siyasetçilerinin düzenlenen sapkın partilerde kimsesiz bazı çocukları öldürerek kurban ettikleri ve cinsel istismarda bulundukları iddia edilmiş, “comet pizza” adlı paravan şirketin ise bu sapkın eğlencelere çocuk temin ettiği iddia edilmişti.

Skandalın ortaya çıkmasından kısa bir süre önce Almanya Federal Asayiş Dairesi’nin;

Çoğunluğu Suriyeli olmak üzere “9 bin çocuğun kayıp” olduğu şeklindeki açıklaması ise “Pizza Gate” adlı bu skandalı adeta doğrular nitelikteydi.

***

“Pizza Gate” skandalından sonra şimdi de dünya;

“Erotize edilmiş kadınsı çocuk” skandalıyla karşı karşıya.

Biz Türkiye’de “ulu orta sigara içen tesettürlü kadınların birilerine hangi mesajı gönderdiğini” çözmeye çalışırken, dünya;

başta Youtube olmak üzere sosyal medya üzerinden, sırf daha fazla “tık” almak uğruna paylaşılan “çocuk teşhir videoları”nı tartışıyor.

Makyaj yapan küçük kızlardan tutun da, ahlaka ve edebe mugayir sohbetlerin döndüğü, abuk-sabuk her türlü hareketlerin pervasızca yapıldığı, küçücük çocukların adeta birer yetişkinmiş gibi davrandığı videoların neden paylaşım rekorları kırdığı sorgulanıyor. Ayrıca bu videolardan kazanılan yüksek paralar..

Ve daha fazla para kazanmak uğruna sonu gelmeyen bu tür rezillikler.

Ayrıca bu paylaşımların altına yazılan yorumlar da farklı bir tartışma konusu.

Öyle ki,

 “yorum” kisvesiyle yazılanlar cahilliğin ve sapkınlığın adeta farklı bir boyutunu ortaya koyuyor.

***

Ortalıkta dolaşan iddialara göre çok “tık” alan paylaşımlar  “erotik içerik”li olanlarla sınırlı kalmıyormuş.

“Ezoterik” paylaşımlardan tutun da, “demonizm”den “illuminati”ye kadar türlü mesajların verildiği “kurgu videolar” da, özellikle çocuklar ve gençler arasında revaçtaymış.

***

Bilindiği gibi bu şekilde paylaşımlar yapanlara “youtuber” deniliyor.

 Verdiği subliminal mesajlar nedeniyle şu sıralar en çok tartışılan youtuber ise, hiç kuşkusuz onlarca dakika boyunca sadece “I’m Poppy” diyen ve kullandığı imgeler nedeniyle İlluminati ile iltisaklandırılan Moriah Pereira adlı şarkıcı.

Esasında bu konuyu araştırmadan aylar öncesinde “Poppy” denen bu internet fenomeninden korkuyla bahsedip, onu “şeytanın kızı” diye adlandıran bazı akraba çocuklarına denk gelmiştim. Hele küçük yaşlarına rağmen o veletlerin “İlluminati”den söz etmelerine doğrusu çok şaşırmıştım.

Meğer ben duymadan evvel, Poppy denen o ezoterik karakter sosyal medya üzerinde uzunca bir süredir tartışılıyormuş ve bolca deşifre videoları yayınlanıyormuş. Bir profesyonelin elinden çıktığı belli olan bu videolarda, anlaşılması güç, kimi zaman da izleyeni ürperten sesler ve görseller kullanılsa da…

“Platin sarı”sına boyanmış saçları ve masum duruşuyla “kadınsı bir ergen”i çağrıştırdığı iddia edilen “Poppy”nin isminin anlamı da hayli ilginçmiş.

“Poppy”nin Türkçe karşılıkları arasında uyuşturucu imalatında kullanılan “Haşhaş çiçeği” anlamı da varmış.

Söz konusu sanal karakteri araştırırken beni en çok korkutan şey ise, yaşının küçük olduğunu tahmin ettiğim bir yorumcunun, Poppy’yi kastederek; “yeni dinim” demesi oldu.

Bu ülkenin istikbali olan bir genç, eğer sanal bir karaktere “dinim” demeye başlamışsa, iş zıvanadan çıkmış demektir.

***

Tüm dünya Poppy’yi ve paylaştığı videolardaki “ezoterik” ve “demonistik”mesajları tartışırken,

Türkiye’de de benzer bir tartışma başlamış durumda.

Küçük yaşı ve içkili mekânlarda şarkı söylemesiyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Aleyna Tilki adlı çocuk şarkıcı da şu sıralar yalnız Poppy’ye olan benzerliğiyle değil, yeni şarkısına çektiği kliple de tartışmaların odağında. Poppy’nin “Türk replikası” gibi duran Aleyna Tilki’nin yeni şarkısı için çektiği klip, özellikle sosyal medya üzerinde “pedofilik imgeler” barındırdığı gerekçesiyle tartışılıyor.

Bazı yorumcular, Aleyna Tilki’nin, tıpkı Poppy’de olduğu gibi “çocuksu kadın”imajına büründüğü ve aşk sözleri içeren şarkısının sakıncalarından uzun uzadıya bahsetmişler.

Ben de yazıya başlamadan evvel göz attığım klipte kullanılan imgeleri dikkatlice incelediğimde, doğrusu “acaba?” demeden edemedim.

Beni asıl rahatsız eden ise, mahut şarkıcıya ve klibine;

yaşı 70 olan ve Türkiye’nin yakından tanıdığı bir ayağı çukurda birinin kaç gündür methiyeler dizmesi oldu.

Zira yıllarca radyoculuk yapmış konunun uzmanı yazarlar, Aleyna Tilki’nin şarkısında ve klibinde herhangi bir sanatsal değer göremezken…

Malum şahıs, tıpkı Antik Yunanlı yetişkinler gibi genç şarkıcıyı ve şarkısını göklere çıkarma gayretinde.

Ehh!..

Bu yaşta biri internette paylaşım rekorları kıran bir şarkıyı manasızca methetmeye başlamışsa,

Uzmanların da bir an evvel o görüntüleri izleyip anne ve babaları her hangi bir tehlike olup-olmadığı hususunda uyarmaları şart oldu, diye düşünüyorum.

*

Bu vesileyle tüm anne ve babaları özellikle internetten gelebilecek felaketlere karşı bir kez daha müteyakkız olmaya davet ediyorum.

Lütfen çocuklarınızın neler izlediğini bu şuurla bir kez daha kontrol ediniz, efendim!..

YENİ AKİT




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —