Yerlere atılan maskeler tehlike saçıyor

Salgın nedeniyle maske kullanımı artarken, kullanılan maskelerin duyarsız vatandaşlar tarafından gelişigüzel bir şekilde yerlere atılması tehlike saçıyor. Van'da hemen hemen her noktada bu durumla karşılaşılırken, yerlere atılan

SAĞLIK 12.03.2021 10:02:12 0
Yerlere atılan maskeler tehlike saçıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni normalleşme süreciyle yasaklarda gevşemeye gidilirken, bazı vatandaşların rehavete kapılması endişelendiriyor. Van'da son günlerde bazı vatandaşların rehavete kapıldığı gözlemlenirken, özellikle kullanılan maskelerin yerlere gelişigüzel atılma tepkilere neden oluyor. Van'da kullanılmış maskelerin duyarsız vatandaşlar tarafından etrafa gelişigüzel atılması salgın riskini arttırırken, sokak hayvanlar için ise büyük bir tehlike oluşturuyor. Duyarsız vatandaşların kullandıkları maske ve eldivenlerini çöp kutuları yerine yollara, kaldırımlara, ağaç diplerine ve sağa-sola gelişi güzel atması büyük tehlike arz ederken, bu durum duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oldu.

Kent genelinde bu görüntülerle karşılaşılırken, kullanılan maskelerin gelişigüzel atılması hijyen açısından büyük tehlike arz ediyor. Uzmanlar, duyarsız vatandaşlar tarafından gelişi güzel cadde ve sokaklara atılan maskelerin hastalık bulaştırma riskini arttığını defalarca açılmasına rağmen, caddelerde, kaldırımlarda, ağaç diplerinde kullanılan maskelerle karşılaşmak mümkün. Koronavirüsten korunmak için tüm Türkiye'de olduğu gibi Van genelinde de takılması zorunlu olan maskelerin çöp kutuları yerine etrafa atılması, salgın riskini arttırıyor. Etrafa gelişi güzel atılan maskelerin büyük risk oluşturduğunu söyleyen duyarlı vatandaşlar da, bu süreçte herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, maske, sosyal mesafe ve dezenfektan kurallarına birebir uyarak tedbirleri elden bırakılmaması gerektiğini söylediler. Van genelinde hemen hemen her sokak ve caddede yere atılmış maskelere rastlamak mümkünken, sokaklara atılan maskeler hem vatandaşlar için hem de sokak hayvanları için büyük bir tehlike arz ediyor.