VİŞAD'dan VAN TSO seçimleri için açıklama

Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen VAN TSO seçimleri hakkında yaşanan tatsız durumlardan dolayı tatsızlıkların onarılması amacıyla basın açıklamasında bulundu.

VAN 23.11.2022 11:30:00 0
VİŞAD
Tarih: 23.11.2022 11:42 Güncelleme: 23.11.2022 11:44

Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen VAN TSO seçimleri hakkında yaşanan tatsız durumlardan dolayı tatsızlıkların onarılması ve Van iş dünyasının rutin hayatına dönmesi amacıyla basın açıklamasında bulundu.

Van’ın huzuru ve kalkınması için geçmişte olduğu gibi bu süreçten sonra da ellerini taşın altına koyacaklarını belirten Van İş Adamları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında "Kentimizin güzide kurumlarından biri olan Van Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşık bir ay önce 22 Ekim 2022 tarihinde yeni organ üyelerini belirlemek üzere seçime gitmiştir. Seçim sürecince yaşanan bir takım tatsız durumlardan hicap duyarak oluşan tatsızlıkların onarılması ve Van iş dünyasının rutin hayatına dönmesi için Van İş Adamları Derneği olarak basın açıklaması yapılması gereği hâsıl olmuştur. Bu anlamda kentimizde hassasiyet sahibi birçok kurum ve kişi tarafından çok kıymetli adımlar atılmış, sağduyuya yönelik açıklamalar yapılmıştır. 

5 farklı grubun yarıştığı seçimlerin olgunluk içerisinde geçmesi için her kesimden iş insanının çatı kuruluşu olarak (VİŞAD) en başından beri sağduyu içerisinde olunması yönünde telkinlerimiz olmuştur. Bu yarışa katılan ve tüm renklerde aday olan üyelerimiz VİŞAD olarak aldığımız kararlar doğrultusunda çok hassas davranarak hiçbir tarafı incitmemeye gayret göstermişlerdir. 

Herkesin malumu olduğu üzere; Van Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında; sağladığı hizmet ve faaliyetleri çerçevesinde en önemli odalar arasında yerini almış, nitekim 2022 yılında Türkiye’nin En İyi İkinci Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçilmiştir. 

1962 yılından başlayarak, Odamızın bugünlere gelmesinde gayret gösteren yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu, meclis ve diğer organ üyeleri ile oda üyeleri ve çalışanları bizler için çok kıymetlidir. Bu anlamda Odamızda emeği olan herkese müteşekkir olduğumuzu bu vesile ile belirtmek isteriz. 

Yaklaşık altı aydır devam eden seçim çalışmaları ve son bir aylık süreçte oluşan seçim sonrası sıkıntılar, bizleri derinden üzmüştür. Teknik anlamda ifade etmekten imtina ettiğimiz; bir takım değişiklikler ve sandıkta oluşan nahoş durumlar, kentin en önemli kurumlarından biri olan Van Ticaret ve Sanayi Odası’na zarar vermiştir. 

Sosyal, ekonomik, politik, stratejik ve daha birçok alanda feraseti, kabiliyeti ve etkisi olan Van Ticaret ve Sanayi Odası, bu şehrin en önemli lobi kuruluşudur. Sivil toplumun ve kamunun tetikleyici gücüdür. Ülke içinde ve uluslararası alanda kentin parlayan yüzüdür. Yatırımı, üretimi, istihdamı ve kalkınmayı önceleyen; trafiğe, altyapıya, eğitime, turizme, sağlığa, spora, sanata, finansa, bürokrasiye ve tüm yaşam alanlarına dokunan ve her şeye dair politika üreten bu kurumun yıpratılmasına VİŞAD olarak izin vermeyeceğiz. 

Öncelikle hiçbir tüccarımızın ve tacirimizin tahkire maruz kalmasını istemiyoruz. Ancak tüm sürecin takipçisi olarak yaşananların tüm tafsilatı ile aydınlatılması için çaba göstereceğiz. Van’ın huzuru ve kalkınması için geçmişte olduğu gibi bu süreçten sonra da elimizi taşın altına koyacağız. Nitekim söz konusu kentin lokomotif gücü olan Van’ın, Vanlının odasıdır. Evidir! Bu çerçevede herkesin müsterih olmasını, hakaretamiz sözlerden uzak durmasını ve infiale neden olacak tavır ve davranışlardan kaçınmasını temenni ediyoruz. 

Çağrımızdır!

17 Aralık 2022 tarihinde yapılması planlanan seçimin sağduyu içerisinde geçmesi, gerginliğe mahal verecek tutumlardan kaçınılması gerektiğini ifade etmek isteriz. Başka Van yok! Başka Van TSO yok! Dolayısıyla tüm bunların kıymetine binaen herkesin sükûnet içerisinde bu sürecin atlatılması için çaba göstermesi gerektiğini, en çok VİŞAD olarak bu anlamda bir misyon üstlendiğimizi belirtmek isteriz. Bu çerçevede, kentin menfaati, tüccar ve sanayicimizin huzuru gözetilerek, sağduyu içerisinde bir seçimin yapılması temennisi ve kazananın Van olması ümidiyle herkesi bu süreçte makul ve erdemli davranmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.