VİDEO İZLE.. Narsizm ve Sadizmin Bu Kadarı: IŞİD kendisini ifşa etti!

“Kılıçların Sesi-4” videosu, IŞİD’in kendisiyle övündüğü zihniyet dünyasını ve icraatlarını birincil elden belgelemektedir.

VAN 25.06.2014 19:37:16 0
VİDEO İZLE.. Narsizm ve Sadizmin Bu Kadarı: IŞİD kendisini ifşa etti!
Tarih: 01.01.0001 00:00
IŞİD’in resmi yayın kuruşlarından Furkan Medya isimli oluşum örgütün Irak’taki son “fetihler”ini görüntüleyen bir video servis etti. “Kılıçların Sesi-4” adını taşıyan ve insanda mide kasıntısı yaratacak cinsten iğrenç infaz sahnelerini barındıran uzun metrajlı video, IŞİD’in kendisiyle övündüğü zihniyet dünyasını ve icraatlarını birincil elden belgelemektedir.

Videonun 5. Dakikasında “Rafizi avcıları” ismi dikkat çekiyor. Mübarekler Şiileri doğramayı cihat olarak algıladıklarını ortaya koymakta ve “Rafizi avcıları” terkibiyle bunu adeta idealize etmekteler.

Buraya gelinceye kadar da İbrahim ve beraberindekilerin uzun bir mücadele sonrasında zorba Nemrut rejimiyle mutlak anlamdaki fikri ayrılıklarını beyan etmek üzere sarfettiği “Sizinle aramızda siz Allah’a bir olarak iman edinceye kadar dinmez bir öfke belirmiştir” sözü bağlamından kopartılıp karşıtlarını doğrama ameliyesine (IŞİD literatüründe cihada) meze yapılmakta ve bununla da yetinilmeyerek kafa kesme Hz. Muhammed’e atfedilen “Size boğazlamakla gönderildik” sözü üzerinden idealize ediliyor. Hz. İbrahim’in de Hz. Muhammed’in de her şeyden önce rahmet elçiliği misyonu bu şekilde tahrif edilmiş oluyor. Sonra da kınından çekilen kılıçlar eşliğinde muhataplara meydan okunarak şov yapılıyor.

Videoda IŞİD militanları ilerlerken önlerine çıkan her sivil görünümlü aracın içindekilerle beraber hiçbir uyarı dahi yapılmadan yürür vaziyette tarandığı görülüyor. Tarayanlar “Rafizi avcıları” ve tarananlar da büyük ihtimal “Rafizi” denilen Şiiler. Kameramanımız kan gölüne dönen araçların içini çekmekten, yığılan cesetleri ve kanı izleyicinin gözüne sokmaktan da geri kalmıyor tabi. Daha sonra hızını alamayan militanların yürür vaziyette taradıkları otomobillerin kapısını açarak bir de ölü cesetleri taradıkları görülüyor. Yolunda ilerleyen sivil görünümlü araç ve insanlara karşı IŞİD militanlarının, kendi deyimleriyle “Rafizi avcıları”nın yargısız infazları devam ediyor.

6. dakikaya gelindiğinde “fetih” yolunda militanların sadece araçlara değil, kendi halinde yürüyen insanları da büyük bir şevkle taradığı görülüyor. IŞİD, kendince “fetih” yolunda önüne çıkan her canlıyı ezme, katletme gibi bir vahşete imza atıyor.

8. dakikaya gelindiğinde yargısız infazdan kaçmaya çalışan bir gencin koşarken yediği onlarca kurşuna tanık oluyorsunuz. IŞİD kameramanının bu esnada geçtiği altyazı ise adamı insanlığından utandıracak cinsten: “Aç aslanlar avını kovalıyor”

Kameraman bütün bu infaz edilenlerin “Safevi ordusu” mensupları olduğunu ima ediyor. Ancak görüntüler öyle görünmüyor. Kaldı ki Firavun askeri bile olsalar bu muameleyi hak etmiyorlar. Savaşın da bir hukuku, ahlakı var. Sağ olarak yakalanması neredeyse yüzdeyüzlük bir ihtimal olan insanları acımasızca infaz etmek ve yetmemiş gibi bunu videoya çekip cinayetiyle övünmek İslam’ın, adaletin, vicdanın, hakkaniyetin neresine düşer? Yere serdiği “leşler”iyle çalım satmak kabadayılıktan gayrı hangi kitapta yazar?

Sonuç olarak IŞİD’in kendi kamerasından propagandif olmakla birlikte onun zihniyet dünyası ve icraatlarının niteliğini yansıtan bu video, olanca mide bulandırıcılığıyla birlikte yine bir belgedir. Şayet yüreğiniz kaldırıyorsa buyurun bu 1 saat 2 dakikalık videoyu izleyebilirsiniz:



ISLAH-HABER