Vesob Başkanı Alpaslan 'Esnaf Oscar Ödülü' Aldı

Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından ülke genelinde başlatılan anket sonucu Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, yılın en başarılı esnaf odası başkanı seçilerek 'Esnaf Oscar Ödülü'nü aldı.

VAN 23.02.2013 14:06:44 0
Vesob Başkanı Alpaslan
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından ülke genelinde başlatılan anket sonucu Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, yılın en başarılı esnaf odası başkanı seçilerek 'Esnaf Oscar Ödülü'nü aldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (VESOB) Faruk Alpaslan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Esnaf Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önge, bazı oda başkanları ve il esnafı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf Haber Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Önge, Türkiye genelinde esnaflar arasında yapılan anket sonucu 2012 yılında göstermiş olduğu başarıdan dolayı VESOB Başkanı Faruk Alpaslan'ın yılın en başarılı esnaf odası başkanı seçildiğini belirterek, "Başkan Alpaslan, özellikle deprem sürecinde yaptığı olumlu çalışmalar neticesinde il esnafının ayakta kalmasını sağlamış ve ilin kısa sürede kendini toparlamasında büyük rol oynamıştır. Bu başarılarından dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

VESOB Başkanı Faruk Alpaslan ise, bu başarının tüm il esnafına ait olduğunu vurguladı. Deprem sürecinde il esnafı olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını belirten Alpaslan, "Deprem sonrasında gece gündüz demeden yanımızda olan ve bizimle aynı acıları paylaşan Van Valisi Münir Karaloğlu'na ve Van milletvekillerine, o acılı günlerimizde bizleri yalnız bırakmayan ve elinden gelen her türlü desteği sunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e, oda başkanlarıma ve il esnafıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmalarında barış sürecine de değinen Başkan Alpaslan, "Biz artık insanların ölmesini istemiyoruz. Bu olumlu adımların atıldığı şu günlerde herkesin elini taşın altına koymasını ve bu barış sürecine destek vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Alpaslan'ın Esnaf Haber Dergisi tarafından yılın en iyi başkanı ödülünü almasının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Erciş ve Van'da meydana gelen depremlerde en çok esnafın etkilendiğini belirten Bilici, "Deprem sonrasında ağır yara alan esnafımız, özellikle vergi ve SSK borçlarını ödemekte zorlanmıştı. Daha önce verilen bir yıllık sürenin az olması ve esnafımızın kendini toparlayamaması nedeniyle Van milletvekilleri olarak konuyu tekrar gündeme aldık. Esnafın yaşadığı sıkıntıyı gerekli yerlerle görüştükten sonra neticesinde esnafımız vergi ve SSK primlerine ait birikmiş tüm borçlarının faizsiz olarak 24 ay taksitlendirebilme imkanına kavuştular" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu da, geçen yıl şubat ayında Van sokaklarının adeta terk edilmiş görünümde olduğunu belirterek, deprem nedeniyle bir kısım esnafın da kepenklerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi. Deprem döneminde herkesin gelecekle ilgili bir takım endişesi olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Birileri, 'Van acaba kaç yıl sonra eski haline dönecek' diye toto oynuyorlardı. En iyimser olan bile '5 yıl sonra' diyordu. Kötümser olanlar ise 10 yıl sonra, 20 yıl sonra ve hatta 50 yıl şehrin geriye gittiğini söyleyenler bile vardı. Bunu söyleyenler ne bu şehri tanıyorlardı ne bu halkı tanıyorlardı ne de bu şehrin bel kemiği olan, omurgası olan siz esnaf ve sanatkarları tanıyorlardı. Biz o günlerde de hep bunu söylerdik. Vanlılar bu şehri severler ve buraları terk etmezler. Allah'a hamdolsun 75 milyon milletimizin tamamı, devletimiz, Başbakanımız, hükümetimiz, milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız topyekun bir seferberlikle bugün gelip geriye baktığımızda belki dünyada depremden sonra en çabuk toparlanan, en çabuk ayağa kalan Van'dır. Şehrin tekrar toparlanmasında elbette ki siz esnafımızın katkısı çoktur. Onun için hepinizi kutluyor, sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından yılın en başarılı esnaf odası başkanı seçilen VESOB Başkanı Faruk Alpaslan'a 'Esnaf Oscar Ödülü' ile bir plaket verdi. Törende ayrıca VESOB tarafından özellikle deprem sürecinde verdikleri desteklerinden dolayı Van Valisi Minir Karaloğlu'na, Van milletvekillerine ve oda başkanlarına birer plaket verildi. Toplantı yenilen yemekle son buldu. - Van