Ve şemsiyeler açıldı...

Havaların ısınmasıyla birlikte Van'da da bahar ve turizm hazırlıkları hız kazandı. Baharla birlikte İran'daki Nevruz tatilinden dolayı çok sayıda İranlı turistin kente gelmesi, esnafı da erken hazırlık yapmaya teşvik etti.

VAN 20.03.2018 10:58:34 0
Ve şemsiyeler açıldı...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Vitrinlerini bahara ve İranlı turistlerin ilgisine göre dizayn eden esnaflar, bereketli bir turizm sezonu geçirmek arzusunda. Bunun yanında yaptığı değişikliklerle adından söz ettiren, daha sonra İpekyolu Belediyesi tarafından da elden geçirilerek dizayn edilen Şemsiyeli Sokakta da hummalı bir çalışma yapıldı. Van'ın en dikkat çeken sokaklarından biri olan Şemsiyeli Sokak, kış ayları nedeniyle kapattığı şemsiyelerini yeniden açtı. Bahar ayı ile birlikte kente turist akışı başlarken, sokak esnafı da rengarenk şemsiyelerin görsel şöleni altında kaldırım ve sokağı da baştan sona boyadı. Görsel anlamda hazırlıkların tamamlandığı sokak, adeta turistleri çağırıyor.
İyi bir turizm sezonu geçirmek isteyen Van, geçtiğimiz günlerde Shopping Fest (Alışveriş Festivali) startı vermişti. Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Van Valiliği himayelerinde, Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı katkılarıyla devam eden festival, Nisan tarihine kadar sürecek.
Festivalle birlikte kentte turizm hareketliliği başlarken, esnaflar da çeşitli hazırlıklar yaparak turist misafirlerini çekmeye gayret gösteriyor.
Şehrin en dikkat çeken noktalarından biri olan ve kış ayları ile birlikte şemsiyelerini kapatan Şemsiyeli Sokak esnafı da, önceki gün itibari ile sokağın şemsiyelerini açtı, kaldırım ve yerleri rengarenk boyadı. Tüm hazırlıklarını yapan esnaf, yeniden turistin ilgi odağı sokaklarından biri olmayı amaçlıyor.
Van'a gelen turistlerin dikkatini çeken sokak, çok sayıda kişinin fotoğraf çektirdiği bir mekan haline de geldi. İpekyolu Belediyesi de geçtiğimiz sezon sokakta düzenleme çalışmaları yapmış, sokak modern bir görünüme kavuşmuştu.
Nevruz tatilinden dolayı Van'a gelen turistleri çekmek isteyen sokak esnafı, iyi bir turizm sezonu geçirmekle birlikte, yerli müşterilerin de dikkatini çekmeyi arzuluyor.
Boyanan, şemsiyeleri açılan sokak, şimdiden fotoğraf çekmek isteyenleri cezbetmeye başladı. Özel Haber: Mürsel Öner

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi