Vatandaşlar ‘Halk Ekmek’e yöneldi

Van’da ekmeğe gelen son zamla birlikte vatandaşlar ekmeğin daha ucuz olduğu Edremit ve Tuşba ilçelerindeki Halk Ekmek büfelerini tercih etmeye başladı.

VAN 28.12.2021 11:05:14 0
Vatandaşlar ‘Halk Ekmek’e yöneldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 1,5 TL olan ekmek Ekim ayında 1,80 TL’ye Aralık ayında da 2,50 TL’ye yükseltildi.
Yapılan son zammı yüksek bulan vatandaşlar ise ekmeğin daha ucuz olduğu Halk Ekmek büfelerine yönelmeye başladı.
Van’da Halk Ekmek üretimi, merkez Edremit ve Tuşba ilçelerinde gerçekleştiriliyor.  
İlçe belediyeleri tarafından yapılan ihaleyle üretilen ekmekler, yüklenici firma tarafından ilçelerin çeşitli noktalarına yerleştirilen büfelere dağıtılıyor, ekmek satışı bu büfelerde yapılıyor.
Halk ekmeğin fiyatı ise 1,40 TL.

İLGİ ARTTI

Ekmeğin 1,80 TL’den satıldığı sıralarda vatandaşlar tarafından tercih edilen halk ekmeğe ilgi, ekmek fiyatının 2,50 TL’ye çıkarılmasının ardından daha da arttı.
Vatandaşlar fırınlarda ve bakkal dükkânlarında 2,50 TL’ye satılan ekmek yerine 1,10 TL daha ucuz olan halk ekmeği tercih ediyor ve büfeler önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturuyor.

EKMEK ERKEN TÜKENİYOR

Edinilen bilgilere göre Halk Ekmek büfelerinin olmadığı mahallelerde ve İpekyolu ilçesinde vatandaşlar araçlarıyla büfelerin olduğu bölgelere giderek buradan ekmek alıyor.
Bu nedenle büfelere dağıtılan ekmeklerin en fazla 1 saat içinde tükendiği ve birçok kişinin ekmek alamadan döndüğü belirtililiyor.
Ekmek almaya gelen vatandaşlar, yüklenici firma tarafından daha fazla ekmek üretilmesini beklediklerini söyledi.

BAKKALDAKİ EKMEK İADE OLUYOR

Halk Ekmek büfelerinin olduğu bölgelerde fırınlardan gelen ekmeği bulunduran bakkal esnafı, satılmadığı için ekmeğin büyük bir kısmını iade ettiklerini söyledi.
Şabaniye Mahallesi, Eski Edremit Sokaktaki bir esnaf, “Ekmeğin fiyatı çok yüksek. O nedenle az sayıda kişi buradan alıyor, çok az satabiliyorum, gerisini fırına iade ediyorum. Onlar da iade ettiklerimizi 1 TL’den satıyor” diye konuştu.

HALK EKMEK DE ZAM YAPMIŞTI

Halk ekmeğe de Temmuz ayında yapılan zam ile fiyatı 1,40 TL’den satılmaya başlanmıştı.
Vatandaşın beklentisi ise, halk ekmeğe de yeni bir zammın yapılmaması.

Özel Haber: Adil HARMANCI