Tarih: 19.10.2019 10:36

VATAN SEVGİSİ....

Facebook Twitter Linked-in

VATAN SEVGİSİ....

  Değerli dostlar; ülkemiz çok hassas bir dönemden geçmektedir. Böylesi hassas dönemlerde VATAN denen kutsal kavramın önüne hiç bir şeyin geçmesine fırsat vermemeliyiz. Siyasi görüşlerimiz, olaylara bakışımız farklı olabilir. Ama unutulmamalı ki bu farklılıkların kendini özgürce ifade edebilmesi için,üzerinde bayrağı dalgalanan ve de sınırları belli olan bir toprak parçasına ihtiyaç vardır. Suriye deki  Barış Pınarı Harekatının başladığı dönemde en çok duyduğum ve de rahatsız olduğum su konuşmalardı. Biz kimiz ? ABD bizi ezer geçer. Kendimizi ne zannediyoruz? Bizi haritadan silerler. Kime kafa tutuyoruz? Onlar askeri yönden, parasal yönden, teknolojik yönden her yönüyle bizden üstün  ve de  öndedirler. Arkadaşlar bu tutum ve davranışımız çocuklarımıza da  sirayet etmektedir. KENDINE GEÇMİŞİNE GUVENMEYEN; ÖZ GUVEN DUYGUSUNDAN YOKSUN  NESILLER SIZLERIN ESERI OLACAKTIR. BUNU SAKIN UNUTMAYIN..

   Biz, üzerinde oturduğumuz bu cennet vatanın her taşı için, cevher kıymetinde binlerce, milyonlarca mukaddes canlar verdik. Her avuç toprağı, o yola kendini feda etmiş bir kahramanın hatırasıdır. Bu bakımdan, bize göre, Vatanımızı, bir Çin ve bir Sibirya ile aynı değerde tutmak ihtimalin dışındadır.

Bu mübarek Vatan, bize kılıcımızın ekmeğidir. Sürekli bize ait, yalnız bize ayrılmış biliriz. Bu mübarek Vatanımızı her zaman kendimizden çok sever, canımızı seve seve Vatanımız uğruna feda ederiz.

Vatanımızı sevmemiz bizim için dinimizin bir emridir. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) “ Vatan sevgisi imandandır” buyuruyorlar. Yani inanan kişi, mümin, vatanını sever. Namık Kemal de “Vatan” makalesine “insan vatanını sever” diyerek başlıyor. Demek ki vatan sevgisi hem inanmanın hem imanın hem de insan olmanın da bir şartıdır.

İnsanın vatanını sevmesi çok tabii bir şeydir. Çünkü Namık Kemal’in de dediği gibi ; bizler doğup büyüdüğümüz, üzerinde yaşadığımız ve bir ömür sürdüğümüz yerleri hep severiz. Vatanımızdan uzun süre ayrıldığı mızda, vatanımızı özleriz.

Çünkü vatan, milletin üzerinde yaşadığı topraktır. Bir büyük şairimizin dediği gibi: “Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır.Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır”.

Bu vatan topraklarında dün atalarımız yaşadı, bugün biz yaşıyoruz, yarın çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacaklardır. Buna göre vatanı sevmek ; tarihi, bugünü ve geleceği sevmek anlamına gelmektedir. Çünkü bu topraklar üzerinde yaşanan tarih bize ait olan, bizim tarihimizdir. Ecdadımız bu topraklarda yaşadı. Bu topraklar için terini dökerek o mübarek kanlarını akıttılar. Ruhları şâd olsun. Âmin,Âmin !..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —