VASKİ heyeti köylerde inceleme yaptı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü 2014 yılı yatırım program dahilinde ilçelerde yeni projeler için kolları sıvadı. Bu çerçevede Van'ın Büyükşehir olmasından sonra mahalleye dönüştürülen eski köylere hizme

VAN 19.03.2015 13:20:22 0
VASKİ heyeti köylerde inceleme yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay ile ilgili Daire Başkanları Gürpınar ve Çatak'ta incelemelerde bulundu. Yatırım programları dahilinde yapılması planlanan projelerin uygulanacakları yerleri yerinde gören VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
Zaman zaman zor arazi şartları ve kar ile  mücadele eden VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve beraberindekiler, içme suyu hatlarının geçeceği yerlerde detaylı incelemelerde bulundular. Uzun ve yorucu bir yolculukla ulaşılan yerlerde inceleme yapan ekiplerin zorlu yollarda büyük mücadele yaptıkları görüldü.
 
GENEL MÜDÜR VE EKİBİ ÇATAK VE GÜRPINAR'DA İNCELEMELER YAPTI
VASKİ Yönetimi yurttaşların talebi ve VASKİ çalışanlarının tespitleri neticesinde içme suyu ve Kanalizasyondaki sorunların çözümü için Gürpınar ve Çatak ilçelerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi.  Van Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte hizmetten yoksun bırakılan eskiden köy şimdi ise  mahalle olan yerleşim yerlerine ve ilçe merkezine yapılan ziyarette VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Genel Müdür yardımcısı Nevzat Atabay, VASKİ daire başkanları ve teknikerler de hazır bulundu.  
İlk olarak Gürpınar ilçesine giden VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve VASKİ çalışanları, Kuşdağı ve Sevimli mahallelerine gitti. Mahallerde bulunan su sıkıntılarını dinleyen Özköseoğlu, beraberindeki teknik ekiplerle bilgi alış verişinde bulunduktan sonra su sıkıntılarının giderileceğinin müjdesini verdi.
Yıllardır içme suyu ve diğer ihtiyaçlar için kullanılmak istenilen suyun temininde sıkıntı yaşadıklarını belirten mahalle muhtarı ve sakinleri yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.
Sorunların giderilmesi için hazırlanan projelerin çalışma sezonuyla birlikte başlayacağını belirten Özköseoğlu, bizler bir şekilde içme suyu sıkıntısı çeken yerlere hizmet götürerek bunu çözmek zorundayız. Çalışmalarımızı yaparken hassasiyetimiz ekolojik dengeye zarar vermeden işlerimizi yürütmektir.  Kod farklarından dolayı bazı mahallelerimize sondajla sorunu çözeceklerini belirtti.
 
DİNÇER: 70 YILDIR MAĞDURİYET YAŞIYORUZ
Sevimli Mahalle Muhtarı Maşallah Dinçer, 60-70 yıldır içme suyu mağduru olduklarını söyledi.  Dinçer" Kaymakamlık, Özel İdare ve DSİ ye başvurduk ama bugüne kadar bir netice çıkmadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız  Bekir Kaya ile görüşmemizde bizi VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu' na yönlendirdi. kendisine başvurduktan sonra gerek kendisi ve teknik ekibi içme suyu sıkıntımızı gidermek için incelemelerde bulundu. köyümüzün yanında kaynak suyu bulunmakta bu suyun yeterliliği ölçülecek bu olmaması dahilinde bize jeneratör sözünü vererek sondajla çözüm yolu bulacağı müjdesini verdi. biz içme suyu mağduruyuz bu suyun nerden geldiği önemli değil yeter ki gelsin. Belediyeden de VASKİ den de razıyız sıkıntımız yok"dedi.
Köseoğlu Gürpınar ziyareti sırasında ilçeye yeni yapılan VASKİ Şube Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.  
Gürpınar ziyareti sonrası Çatak İlçesine geçen VASKİ ekibi burada Çatak Belediyesi Eş Başkanları Evin Keve ve Celalattin Bartu ile bir araya geldi. İlçeye yapılması düşünülen arıtma tesisi yerini inceleyen Eş Başkanlar ve VASKİ ekibi yer konusunda arazinin ölçümünün yeterli olmayacağını başka yer alternatiflerinin değerlendirilebileceğinde görüş birliğine vardı.  Mahallelerde var olan su sıkıntılarının giderilmesi için çalışma başlatıldığını belirten Özköseoğlu ve Eş Başkanlar, ilçe merkezinde yaşanan su ve kanalizasyon sıkıntılarını yerinde inceleyerek VASKİ ekiplerinin bu sorunları da programa alarak çalışma yapacağını belirttiler.
Su ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi için  tüm ilçelerde çalışma başlatan VASKİ yönetimi Gürpınar ve Çatak İlçelerinde sürdürdüğü çalışma ziyaretlerini akşam saatlerine kadar sürdürdü.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi