Vanspor'un grubunda son iki hafta

Vanspor'un grubunda son iki hafta

VAN 23.04.2024 11:18:00 0
Vanspor
Tarih: 23.04.2024 11:20 Güncelleme: 23.04.2024 11:40

Vanspor'un grubunda son iki haftaya girilirken, gözler 77 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor ve 75 puanla ikinci sırada yer alan Vanspor'a çevrildi. Erokspor, son iki haftada Adıyamanspor ve Serik Belediyespor ile karşılaşırken, Vanspor ise Ankara Demirspor ve Bursaspor ile karşılaşacak.

Vanspor'un da mücadele ettiği maçların kıyasıya geçtiği 2. Lig Beyaz Grupta son iki haftaya girildi. Bu kapsamda Kırmızı- Siyahlı takım Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-0 mağlup ederek, lideri takibini sürdürdü.

Grupta son iki haftaya girilirken, maçlar kıyasıya mücadelelere sahne oluyor. Bu kapsamda hafta sonu oynanan mücadeleler yine kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Herkesi yakından ilgilendiren karşılaşmada Vanspor Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-0 mağlup ederken, Lider Esenler Erokspor ise Bucaspor'u 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlamlaştırdı.

Vanspor ile Esenler Erokspor arasında devam eden şampiyonluk yarışı kalan iki haftada da devam edecek. Vanspor, son iki maçında sahasında Ankara Demir, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelirken, lider Esenler Erokspor ise sahasında Adıyaman FK, deplasmanda ise Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Esenler Erokspor kalan iki maçını kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecekken, bir maçta takılması ve Vanspor'un iki maçını kazanması halinde bu kez şampiyon olacak takım Vanspor olacak. Van temsilcisi bu kapsamda kalan son iki maçını da kazanarak, lider Esenler'in puan kaybetmesini beklemek zorunda.

Öte yandan Vanspor grupta son iki haftaya girilirken, ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Son olarak Beyoğlu Yeni Çarşı maçıyla birlikte ligdeki 23. galibiyetini alan Vanspor, 75 puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Ligde oynadığı 34 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 57 gole karşılık kalesinde 33 gol gördü.

İkinci devrede oynadığı 16 maçta, 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 41 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında sürdürdü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da 2-1'le geçerek galibiyet serisini sürdürmüştü.

Akabinde erteleme maçında sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı da 2-0 mağlup ederek, lideri takibini sürdürdü.

LİDER ESENLER EROK HATA YAPMADI

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Vanspor'u yakından ilgilendiren karşılaşmada deplasmanda Bucaspor ile karşı karşıya gelen Esenler Erokspor, rakibini 2-1 mağlup ederek, puanını 77'ye çıkardı ve şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçti.

Vanspor 75 puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırırken, haftayı puansız kapatan Bucaspor ise 69 puanla üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK ile 2-2 berabere kalan 1461 Trabzon FK, 66 puanla dördüncü sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda karşılaştığı Altınordu'ya 2-0 mağlup olan Yeni Mersin İdmanyurdu ise 58 puanla beşinci sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı BAY geçen Ankaraspor, 56 puanla altıncı sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda karşılaştığı Nazilli Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Karacabey Belediyespor ise 50 puanla yedinci sıradaki yerini korudu.

Konuk ettiği Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup eden Ankara Demirspor, 47 puanla sekizinci sıraya yükselirken, Vanspor'a 2-0 mağlup olan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 46 puanla dokuzuncu sıraya geriledi.

Deplasmanda karşılaştığı Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 3-3 berabere kalan Kırklarelispor, 44 puanla onuncu sıradaki yerinde kalırken, Diyarbekirspor ise 42 puanla on birinci sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında galip gelen Altınordu, 41 puan +6 averajla on ikinci sıradaki yerini korurken, deplasmanda Bursaspor'u 3-0 mağlup eden Afyonspor Kulübü ise, 41 puan -11 averajla on üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup eden Serik Belediyespor, 40 puanla on dördüncü sıraya yükselirken, haftayı mağlubiyetle kapatan Nazilli Belediyespor ise, 38 puanla on beşinci sıraya geriledi.

Haftayı mağlubiyetle kapatan ve ligden düşen son takım olan Zonguldak Kömürspor, 32 puanla on altıncı sırada yer alırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 23 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Bursaspor 20 puanla on sekizinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 16 puanla son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ