Vanspor'un eski futbolcuları sessiz…

2020-2022 futbol sezonlarında Vanspor'da mücadele eden ve kariyerlerini en iyi çıkışını yakalayan futbolcular gittikleri takımlarda sessizliğe büründüler.

SPOR 25.11.2022 10:58:00 0
Vanspor
Tarih: 25.11.2022 11:03

Özellikle kariyerinin en iyi çıkışını Van'da yakalayan Hamza Küçükköylü, Sedat Cengiz, Batuhan Er, Güney Tutcuoğlu ve Oktay Aydin gittikleri takımlarda eski günlerini mumla arıyor.

Daha önce Vanspor Futbol Kulübü'nde kariyerlerinin en parlak dönemlerini yaşayan Hamza Küçükköylü, Sedat Cengiz, Güney Tutcuoğlu, Batuhan Er ve Oktay Aydin top koşturdukları takımlarda istedikleri performansı sergileyemiyor.

Van'da ortaya koydukları performans ve kaydettikleri gollerle kariyerlerinin en istikrarlı sezonunu geçiren ve tüm takımların dikkatlerini üzerlerine çekmeye başaran Hamza Küçükköylü, Sedat Cengiz ve diğer yıldızlar Vanspor'daki dönemlerini mumla arıyorlar.

2020-2021 futbol sezonunda Vanspor'da mücadele eden ve kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Hamza Küçükköylü, transfer olduğu İskenderunspor'da forma şansı bulmakta zorlanıyor.

Geçtiğimiz sezon Vanspor'da forma giyen ve attığı gollerle önemli katkılar sunan Hamza Küçükköylü, sezon başında Vanspor ile anlaşamamış ve İskenderunspor'a transfer olmuştu. İskenderunspor'da istediğini bulamayan Küçükköylü, bu sezon sadece 6 maçta forma şansı buldu.

İskenderunspor'da bu sezon sadece 92 dakika sahada kalabilen Küçükköylü, 1 gol katkısında bulundu. Geçtiğimiz sezon Vanspor forması altında 36 maça çıkan ve kariyerinin en istikrarlı sezonunu geçiren Hamza Küçükköylü, Kırmızı- Siyah forma altında 17 gol kaydetmişti.

2020-2021 futbol sezonunda 21 gol ve 9 asistle Vanspor'un en skorer oyuncusu olan ve atılan gollerde de büyük katkısı olan Sedat Cengiz ise, transfer olduğu Ankaraspor'da şu ana kadar beklentinin altında kaldı. Ankaraspor formasıyla 51 maça çıkan Sedat Cengiz, 13 gol atarken, 2 asist katkısında bulundu.

Bu sezon Ankaraspor'da 14 maçta da ilk onbirde sahaya çıkan Sedat Cengiz, 5 gol üretirken, 1 asist katkısında bulundu. Sedat Cengiz, bu gollerden birini de Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde kaydetti.

Vanspor'da gol kralı olan ve taraftarın en sevdiği futbolcular arasında yer alan Batuhan Er, Kırmızı- Siyahlı takımdan ayrıldıktan sonra forması giydiği kulüplerde istediği verimi elde ede edemedi. Vanspor forması altında 28 maça çıkan ve 20 gol, 3 asist katkısında bulunan Batuhan Er, bu sezon formasını giydiği 52 Orduspor FK'da beklentiyi karşılayamıyor.

52 Orduspor FK forması altında bu sezon 11 maça çıkan golcü futbolcu, sadece 3 gol kaydedebildi.

Yine Vanspor forması altında kariyerinin en iyi dönemini yaşayan Güney Tutcuoğlu da Vanspor'dan sonra gittiği takımlarda beklentiyi karşılayamadı. Kırmızı- Siyahlı forma altında 48 maça çıkan Tutcuoğlu, 16 gol kaydederken, 4 asist katkısında bulunmuştu.

Vanspor'dan ayrıldıktan sonra gittiği Hacettepe 1945'te sadece 9 maça çıkabilen Güney Tutcuoğlu, sahada kaldığı 433 dakikada sadece 1 gol üretebildi.

Vanspor'un bir diğer başarılı futbolcularından olan Oktay Aydin da Ankara Demirspor'da eski günlerini arıyor. Kırmızı- Siyahlı forma altında 134 maça çıkan Oktay Aydin, bu maçlarda 14 gol atıp, 5 asist katkısında bulunmuştu.

Sezon başında Vanspor ile yollarını ayıran ve Ankara Demirspor'a imza atan Oktay Aydin, bu sezon 13 maçta forma giydi. Bin 100 dakika sahada kalan Aydin, sadece 1 gol atabildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz