Vanspor'dan muhteşem bir galibiyet

VANSPORUN GALİBİYETİNİ YAZDI

SPOR 21.11.2022 11:21:00 0
Vanspor
Tarih: 21.11.2022 11:24

 

Öncelikle Serikspor deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen farklı kazanarak altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdıran ekibimizi, yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve takımı deplasmanda yalnız bırakmayan taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.

Takımımız bu kritik maçta 2-0 mağlup duruma düştü. Ama pes etmeden verdiği mücadeleyle maçı çevirerek adeta 'zirve bensiz olmaz' dedi.

Ligde 15. Hafta karşılaşmaları da geride kaldı. 20 takımın mücadele ettiği grupta geçtiğimiz hafta liderlik koltuğuna oturan Bucaspor, bu haftayı da galibiyetle kapatarak, averajla liderliğini sürdürdü.

İlk devrenin bitimine 4 hafta kalmasına rağmen, zirvede çokta büyük bir kopma yok. Puanlar birbirine yakın. Bu da ilk devre için kalan son 4 haftalık maratonun daha zorlu geçeceğine işaret ediyor.

Yani bu son 4 haftalık maratonda lider de değişebilir, potaya yeni ortaklar da gelebilir. O yüzden takımlar bir yandan puan kaybetmemeye kilitlenirken, bir yandan ligin 2. devresi için transferlere odaklanmış durumda.

Çünkü ligin 2. devresi daha zorlu ve kıran kırana geçecek, kaybedilen puanların telafisi olmayacak.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda haftayı galibiyetle kapatmanın sevinci var. Serikspor deplasmanında 2-0 geriye düşen ekibimiz, verdiği mücadeleyle Serikspor kalesini ablukaya alarak fileleri 4 kez havalandırıp, karşılaşmayı 4-2 kazanarak döndü.

Böylesi kritik bir maçta alınan 3 puan bana göre 6 puan değerinde olmuştur. Bu galibiyetle 23 puanla 7. sırada yer alan ekibimizin liderle arasındaki puan farkı 11, play-off potasındaki son takımla arasındaki puan farkı ise 3 oldu.

Bu farklar 3 puanlık sistemde kapanmayacak farklar değil. Yeter ki bir seri yakalansın gerisi kendiliğinden gelir.

Şimdi önümüzde ilk devre için kalan 4 haftalık maraton var. Kendi sahamızda Sarıyer, Uşakspor deplasmanda ise Buca ve Balıkesirspor maçlarına çıkacağız.

Takımımız Serikspor maçında gösterdi ki biz bu 4 karşılaşmayı da kazanabilir yada az kayıpla atlatabiliriz. Zaten takımın son haftalardaki futbolu performansı da bunu  işaret ediyor.

Şimdi önümüzde Sarıyer maçı var. Serikspor maçını unutup, rehavete kapılmadan tamamen bu maça adapte olmalıyız. Serikspor galibiyetini, Sarıyer galibiyetiyle taçlandırarak yolumuza devam etmeliyiz. 

Önümüzdeki son 4 haftayı ya kayıpsız, ya da az kayıpla atlatabilirsek, inanıyorum ki ligin ikinci devresi takımımız için çok güzel ve çok daha mükemmel olacaktır.

Tekrar bu güzel galibiyetten dolayı yönetim, teknik kadro, futbolcu kardeşlerimizi ve desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz

Şimdiden Sarıyer maçında başarılar diliyorum.