Vanspor, Zeki Yılmaz ile anlaştı

2022-2023 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, Teknik direktör Zeki Yılmaz ile anlaştı.

SPOR 30.06.2022 15:03:00 0
Vanspor, Zeki Yılmaz ile anlaştı
Tarih: 30.06.2022 15:05

2022-2023 futbol sezonu için daha önce tecrübeli teknik direktör Ercüment Coşkundere ile prensipte anlaşan fakat Kulüp Başkanı Mehmet Avcı ve As Başkan Akın Dinçer’in görevi bırakmasının ardından, Ercüment Coşkundere de prensip anlaşmasını bozmuştu.

Mehmet Avcı’nın görevini bırakmasının ardından göreve başlayan Yavuz Kuşan, bu kapsamda Vanlı teknik direktör Zeki Yılmaz ile anlaşarak, takımın başına getirdi.

Şahabettin Özarslaner Tesisleri'nde gerçekleşen imza törenine, Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan ve As Başkan Yunus Emre Aykaç katıldı.

ZEKİ YILMAZ KİMDİR?

Daha önce Vanspor başta olmak üzere bir çok takımda forma giyen, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra yine Vanspor, Adıyamanspor, Anadolu Üsküdar, Tatvan Gençlerbirliğispor, Silopispor gibi takımlarda teknik direktörlük yapan Zeki Yılmaz, geçtiğimiz sezon ligde son iki haftaya girilirken yine Vanspor’un başında görev almıştı.

1976 Van doğumlu olan Yılmaz, 1993 yılında Vanspor'da futbola başladı. 1996 yılına kadar Vanspor'da forma giydikten sonra, sırası ile Yüksekova Belediyespor, Silopi Belediyespor, Siirt Jetpaspor, Ağrıspor, Batman Petrolspor, Zonguldakspor, Şanlıurfaspor, Şanlıurfa Belediyespor olmak üzere 13 yıl dışarda futbol hayatını sürdüren Zeki Yılmaz, 2008 yılında Vanspor'a döndü.

Vanspor'da 3 yıl forma giyen Yılmaz, daha sonra futbola veda etti. 17 yıl profesyonel olarak futbol oynayan Zeki Yılmaz, 9 yıl da değişik 4 takımda takım kaptanlığını yaptı.

Futbol oynadığı takımlarda futbolculara ağabeylik yapan Yılmaz, büyük kaptan lakabını aldı. 2011 yılında futbolu bıraktıktan sonra, bir yıl sportif direktörlük yapan Yılmaz, daha sonra teknik direktör olarak yeşil sahalara döndü.

Vanspor'da 3 dönem, Anadolu Üsküdarspor'da 2 dönem, Tatvan Gençlerbirliğispor'da 1 yıl, Adıyaman 154'te 1 yıl, Bağcılarspor'da 1 yıl ve Silopispor'da 1 yıl görev yapan Zeki Yılmaz, tekrar Vanspor ile anlaştı.

2016 sezonunda ligin son 4 haftasında ligde kalma mücadelesi veren Vanspor'un başına getirilen Yılmaz, o sezon Vanspor'u ligde tutmayı başarmıştı.