Vanspor, uzatmalarda gülmeye devam ediyor

Vanspor, uzatmalarda gülmeye devam ediyor

VAN 16.04.2024 10:02:00 0
Vanspor, uzatmalarda gülmeye devam ediyor
Tarih: 16.04.2024 10:03

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve daha önce oynadığı birçok maçta uzatma dakikalarında attığı gollerle puan veya puanlar koparan Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da Muhammed Ali Doğan'ın 90+1. dakikada kaydettiği golle 2-1 mağlup etmesini bildi.

Bu sezon oynadığı birçok karşılaşmada normal sürede yenik veya berabere iken uzatmalarda gülen Vanspor, bu geleneğini Altınordu maçında da sürdürdü. Kırmızı siyahlı takım normal sürede 1-1 devam eden ve herkesin bu skorla tamamlanmasını beklediği maçta, 90+1. dakikada sahneye çıkan Muhammed Ali Doğan takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Lider Esenler Erokspor'un 3 puan, 1461 Trabzon FK'nın 3 puan, Yeni Mersin İdman Yurdu'nun 3 puan kazandığı, Bucaspor ve Ankaspor'un ise 3 puan kaybettiği haftada, sahasında konuk ettiği Altınordu'yu 2-1 mağlup eden Vanspor, önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.

İkinci devrede oynadığı 14 maçta, 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 35 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını Altınordu karşısında sürdürdü.

Ligde oynadığı 32 maçta 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, 69 puan +21 averajla üçüncü sırada yer alırken, bu periyotta attığı 53 gole karşılık kalesinde 32 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Son olarak deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da 2-1'le geçerek galibiyet serisini sürdürdü.

LİDER FARKLI KAZANDI

Öte yandan Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda 74 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında karşılaştığı Bursaspor'u 5-1 gibi net bir skorla mağlup ederken, 69 puan +28 averajla ikinci sırada bulunan Bucaspor ise deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'ya 3-0 mağlup oldu.

Sahasında Altınordu'yu 2-1'le geçen Vanspor, 69 puan +21 averajla üçüncü sıradaki yerini korurken, 1461 Trabzon FK ise 65 puanla dördüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Konuk ettiği Nazilli Belediyespor'u 4-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu, 58 puanla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda Karacabey Belediyespor'a 4-1 mağlup olan Ankaraspor ise 56 puanla altıncı sıraya geriledi.

Karacabey Belediyespor 56 puanla yedinci sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Diyarbekirspor'a 2-0 mağlup olan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 46 puanla sekizinci sıraya geriledi.

Deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'ne 3-0 mağlup olan Ankara Demirspor, 44 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, evinde karşılaştığı Serik Belediyespor'u 3-0 mağlup eden Kırklarelispor ise 43 puanla onuncu sıraya yükseldi.

Diyarbekirspor 42 puanla on birinci sıradaki yerini korurken, Van'dan eli boş dönen Altınordu ise 38 puan +4 averajla on ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Afyonspor Kulübü 38 puan -13 averajla on üçüncü sıraya yükselirken, Nazilli Belediyespor ise 38 puan -17 averajla on dördüncü sıraya geriledi.

Serik Belediyespor 37 puanla on beşinci sıraya gerilerken, sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 4-1 mağlup eden Zonguldak Kömürspor ise 32 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı BAY geçen Kırşehir Futbol Spor Kulübü 22 puanla on yedinci sıradaki yerinde kalırken, Bursaspor ise 20 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Grupta 15 puanı bulunan Adıyaman FK ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ