Vanspor Maçında Yaşanan Kural İhlalleri PFDK Gündeminde

Vanspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na gönderildi

SPOR 17.04.2024 12:33:00 0
Vanspor Maçında Yaşanan Kural İhlalleri PFDK Gündeminde
Tarih: 17.04.2024 12:33

Maçta meydana gelen olaylar Vanspor'un disipline gönderilmesine yol açtı.

Vanspor, çeşitli ihlaller nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Altınordu maçındaki saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar, ayrıca usulsüz seyirci alımı ve güvenlik önlemlerinin ihlali bu kararın gerekçeleri arasında yer alıyor.

DETAYLAR VE İHLAL MADDELERİ AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Vanspor Kulübü temsilcisinin 14 Nisan 2024 tarihinde oynanan Vanspor - Altınordu TFF 2. Lig Beyaz Grup mücadelesinde gerçekleşen olaylar şu şekilde sıralandı: "Çirkin ve kötü tezahürat" ile ilgili olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi, "saha olayları" nedeniyle 52. maddesi, "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" gerekliliği bakımından 49. maddesi ve "usulsüz seyirci alımı" sebebiyle yine 49. maddesi ihlal edildiği belirtilerek PFDK'ya sevk kararları duyurulmuştur.

VANSPOR CEZAİ YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR

Bu sevk, Vanspor'un çeşitli disiplin yaptırımlarına tabi tutulabileceği anlamına geliyor. Kurulun incelemesi sonucunda kulüp, para cezasından puan silmeye veya seyircisiz oynamaya kadar değişebilecek cezalara çarptırılabilir. Süreç, TFF ve PFDK tarafından resmi olarak yürütülecek. Vanspor Kulübü ve taraftarları, kurulun vereceği kararı beklemektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi