Vanspor bir kez daha uzatmalarda güldü:2-1

Vanspor bir kez daha uzatmalarda güldü:2-1

SPOR 17.04.2024 14:29:00 0
Vanspor bir kez daha uzatmalarda güldü:2-1
Tarih: 17.04.2024 14:35 Güncelleme: 17.04.2024 17:18

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, 4 Nisan'da oynanması gereken fakat kentte yaşanan olaylardan dolayı ertelenen maçta sahasında karşılaştığı ve 1-0 geriye düştü maçta Ankaraspor’u 2-1 mağlup ederek önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. Daha önce oynadığı 8 maçta son saniyelerde bulduğu gollerle puan veya puanlan alan Van temsilcisi, Başkent temsilcisi karşısında da Bahattin Berke Demircan’ın 73 ve 90+1. dakikada kaydettiği gollerle rakibini 2-1 mağlup etti.

Pazar günü sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta Altınordu'yu 2-1 mağlup eden Vanspor, erteleme maçında karşılaştığı Ankaraspor’u da aynı skorla mağlup etmesini bildi.

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada Van temsilcisi yine uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti. Aldığı bu galibiyetle birlikte puanını 72’ye çıkaran Vanspor, ikinci sıraya yükselirken, lider Esenler Erokspor ile arasındaki puan farkını ise 2’ye düşürdü.

Van Valisi Ozan Balcı, Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ramazan Kıvanç da maçı protokol tribününden takip etti.

Vanspor, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Abdulcebrail Akbulut, Miraç Acer, Alpay Koçaklı, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Furkan Saki, Sinan Kurumuş, Erdem Seçgin, Muhammed Gönülaçar ve Burak Kavlak onbiri ile çıktı.

Konuk Ankaraspor ise Volkan Erten teknik sorumluluğunda sahaya; Anıl Atağ, Cenk Doğan, Fatih Kızılkaya, Kaan Baysal, Fahrettin Berk Yılmaz, Recep Taşbakır, Batuhan Kırdaroğlu, Ömer Faruk Sezgin, İbrahim Sürgülü, Savaş Yorulmaz ve Recep Yemişci onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı; Abdullah Volkan Aydın, Mehmet Pekmezci, Mehmet Kirişçioğlu ve Erhan Kaya hakem dörtlüsü yönetiyor.

32. dakikada Ankaraspor 1-0 öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte müsait pozisyonda topla buluşan Recep Yemişçi, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarı Ankaraspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

73. dakikada Vanspor durumu 1-1 yaptı. Gelişen atakta Ahmet Ülük’ün pasında topla buluşan Ahmet Eren, topu içeriye kesti. Berke Demircan topu kafasıyla filelere gönderdi ve takımına eşikliği getiren golü kaydetti:1-1

90+1. dakikada Vanspor durumu 2-1 yaptı. Erdem’in kullandığı köşe vuruşunda Bahattin Berke Demircan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti:2-1

Başka gol ve önemli atak olmayınca Vanspor zorla mücadeleyi 2-1 kazandı.

Van temsilcisi bu galibiyetle puanını 72’ye çıkararak ikinci sıraya yükselirken, liderle arasındaki puan farkını ise 2’ye düşürdü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ