Vanspor'un grubuna bakış…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'un grubun bugün kıran kırana maçlar oynanacak. Vanspor- Afjet Afyonspor arasında oynanacak olan zorlu mücadele, olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelen

VAN 22.01.2022 11:25:21 0
Vanspor'un grubuna bakış…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da birkaç gündür devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı, bugün saat 13.00'te oynanması planlanan Vanspor-Afjet Afyonspor maçı ileri bir tarihe ertelendi. Grupta bu hafta birbirinden zorlu maçlar oynanacak.

Profesyonel futbol liglerinde (Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig) yenilmeyen tek takım olan Sakaryaspor, sahasında konuk edeceği Sarıyer'i mağlup ederek, liderlik koltuğunda farkı açmak istiyor.

Grupta en az gol yiyen takım konumunda da bulunan lider Sakaryaspor, oynadığı 20 maçlık periyota 14 galibiyet ve 6 beraberlik alırken, attığı 43 gole karşılık, kalesinde ise sadece 8 gol gördü.

Liderin 8 puan gerisinde ikinci sırada yer alan 1461 Trabzon FK ise sahasında İnegölspor'u mağlup ederek, lideri takibini sürdürmek ve aradaki puan farkını eritmek istiyor. Grupta en az gol yiyen ikinci takım olan Trabzon temsilcisi ise oynadığı 20 maçlık periyotta 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlup aldı.

Grupta en az mağlup olan takım konumunda olan 1461 Trabzon FK, bu periyotta attığı 32 gole karşılık, kalesinde 16 gol gördü.

37 puan ve +21 averajla üçüncü sırada bulunan Sivas Belediyespor sahasında Serik Belediyespor'u geçerek, play-off potasındaki yerini korumak istiyor. Sivas temsilcisi ise bu periyotta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alırken, attığı 39 gole karşılık kalesinde ise 18 gol gördü.

37 puan ve +17 averajla dördüncü sırada yer alan Afjet Afyonspor ise bugün deplasmanda Vanspor ile karşı karşıya gelecekti. Zorlu mücadele olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Afyon temsilcisi ise, bu periyotta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken, attığı 40 gole karşılık, kalesinde 23 gol gördü.

Yine play-off potasında 36 puanda beşinci sırada yer alan Bayburt Özel İdarespor sahasında konuk edeceği Turgutluspor'u mağlup ederek, potadaki yerini korumak istiyor. Bayburt temsilcisi ise 20 maçlık periyotta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken, attığı 28 gole karşılık, kalesinde 21 gol gördü.

35 puanla altıncı sırada yer alan Somaspor sahasında 19 puanla on altıncı sırada yer alan Adıyaman FK ile karşılaşırken, 34 puan ve +10 averajla yedinci sırada bulunan Bodrumspor ise evinde 25 puanla on üçüncü sırada bulunan Diyarbekirspor'la kozlarını paylaşacak.

34 puan ve +14 averajla dokuzuncu sırada yer alan Çorum FK sahasında 15 puanla on sekizinci sırada bulunan Ergene Velimeşespor'u konuk ederken, 30 puanla onuncu sırada yer alan Ankaraspor ise sahasında 6 puanla son sırada bulunan Niğde Anadolu FK'yı ağırlayacak.

24 puanla on dördüncü sırada bulunan Etimesgut Belediyespor ise 11 puanla on dokuzuncu sırada yer alan Kahramanmaraşspor ile karşı karşıya gelecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz