Vanspor- Kırşehir Belediyespor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, evinde konuk ettiği ve play-off potasını yakından ilgilendiren maçta, Kırşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak, yarışta büyük bir yara aldı.

SPOR 11.03.2021 10:00:43 0
Vanspor- Kırşehir Belediyespor maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, evinde konuk ettiği Kırşehir Belediyespor'a 2- 1 mağlup oldu. Son haftalarda iyi bir performans ortaya koyamayan Vanspor, Kırşehir Belediyespor mağlubiyetiyle, play-off yolunda ağır darbe aldı. Play-off potasını yakından ilgilendiren karşılaşmada Vanspor 1 ve 15. dakikalarda kalesinde gördüğü hatalı gollerle rakibine 2-1 mağlup oldu. İlk golü yedikten sonra ataklarını sıklaştıran ve 5'ci dakikada Sedat Cengiz'in golüyle beraberliği yakalayan Vanspor, ikinci golü ararken kalesinde hatalı bir gol daha gördü. 2-1 öne geçen Kırşehir maçın geri kalan bölümünde kalesini gole kapatarak, play-off yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Son haftalarda iyi bir performans ortaya koyamayan Vanspor, son dört maçta Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalırken, evinde Karacabey Belediyespor'a 2-1, deplasmanda Bodrumspor'a 1-0, evinde Kırşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu. Vanspor son 4 maçta 11 puan kaybederek, play-off yolunda büyük bir yara aldı. Maç sıcak havada ve güzel bir zeminde oynanırken, stadyuma akredite edilenler HES kodlarına bakılarak alındı. Vanspor Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Emre Özkan, Yakup Demir, Barış Gök, Oktay Aydin, Üzeyir Ergün, Sedat Komi, Selim Kayacı, Ali Say, Burhan Arman ve Sedat Cengiz onbiri ile çıktı. Kırşehir Belediyespor ise Ercümend Hülakü Coşkundere teknik sorumluluğunda sahaya; Ahmet Sabri Fener, Nuri Melih Mursal, Volkan Altınsoy, Erbay Eker, Onur Karakabak, Serhat Mermer, Hakan Yavuz, Mehmet Alaeddinoğlu, Abdulkadir Akyıldız. Ali Kucik ve Üstün Bilgi onbiri ile çıktı. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan karşılaşmayı Bilal Köseoğlu, Yiğit Çam, Sezgin Şahbaz ve Gökhan Özbulut hakem dörtlüsü yönetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarıya Kırşehir Belediyespor başladı. 1. dakikada Kırşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Yakup'un ceza alanı içindeki hatasında topu önünde bulan Ali Kucik, pasını Üstün Bilgi'ye çıkardı. Üstün topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 2. dakikada Vanspor tehlikeli geldi. Selim'in pasında sol kanattan topla buluşan Ali, rakiplerini çalımlayarak ceza sahası içine kadar girdi. Vuruşunda top direkten auta çıktı. 5. dakikada Vanspor skora eşikliği getirdi. Üzeyir'in derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sedat Cengiz, topu kalecinin üzerinden aşırdı, direğe çarpan top filelerle buluştu ve Vanspor durumu 1-1 yaptı. 10. dakikada Kırşehir Belediyespor tehlikeli bir atak geliştirdi. Mehmet'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Abdulkadir'e Vanspor savunmasında Emre izin vermeyerek topu uzaklaştırdı.

15. dakikada Kırşehir Belediyespor 2-1 öne geçti. Gelişen atakta Hakan'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Mehmet Alaeddinoğlu'nun vuruşunda top savunmadan döndü. Dönen topu tekrar önünde bulan Mehmet, yerden sert ve düzgün vurarak topu kaleci Aydın'ın solundan filelerle buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. 25. dakikada Kırşehir Belediyespor'un Ali ile geliştirdiği kontra atakta savunmada Emre araya girerek tehlikeli atağı kesti. 29. dakikada Vanspor tehlikeli bir atak geliştirdi. Selim- Sedat paslaşmasında son olarak top Ali'ye çıkarıldı. Ali'nin müsait pozisyondaki vuruşunda top kalecide kaldı. 33. dakikada gelişen konuk Kırşehir Belediyesi atağında Üstün Bilgi ceza sahası dışında dönerek vuruşunu yaptı, top az farkla auta gitti. 35. dakikada Vanspor atağında Barış Gök yerde kaldı, hakem serbest vuruş kararı verdi. Serbest vuruşu Sedat kullandı, savunma topu kornere yolladı. 39. dakikada konuk takım gole yaklaştı, Ali Kucık ceza sahası içinde uygun pozisyonda kötü vurdu, kaleci Aydın için rahat bir top oldu. 40. dakikada Vanspor kalecisi Aydın geri pasta topu uzaklaştıramadı, ama Kırşehir ileri uç oyuncuları fırsatı değerlendiremedi.

Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi. Maçın ilk yarısı konuk takımın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın ikinci yarısına Vanspor iki değişiklikle başladı. Sedat Komi'nin yerine Abdülkadir Özdemir oyuna dahil olurken, Selim Kayacı yerini Utku'ya bıraktı. 48. dakikada Vanspor atağında hakem serbest vuruş kararı verdi. Topun başına gelen Sedat Cengiz direkt kaleye vurdu, top kaleciden sekti. Topa dokunmak isteyen Ali Say ile kaleci Ahmet çarpıştı, kısa süreli sakatlığın ardından kaleci yeniden oyuna katıldı. 52. dakikada Vanspor atağında Abdülkadir ceza sahası dışından sert vurdu, top az farkla auta gitti. 58. dakikada Vanspor atağında Ali Say kaleyi yokladı, top auta gitti. 64. dakikada konuk takımdan Ali Kucık yerini Ahmet Karadayı'ya bıraktı. 68. dakikada Kırşehir Belediyespor'da Hakan yerini Gökay'a bırakırken, Volkan ise yerini Oğuzhan'a bıraktı. 69. dakikada Vanspor'da Burhan oyundan alındı, yerine Muhammet Mahmut Emir oyuna dahil oldu. 80. dakikada Kırşehir Belediyespor'da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı.

Eski Vansporlu Mehmet yerini Hakan Erçelik'e bırakırken, Erbay ise yerini eski Vansporlu Şerif Doğan'a bıraktı. 81. dakikada Kırşehir gole yaklaştı. Üstün Bilgi'nin pasında Abdülkadir dönerek vurdu, top direkten döndü. 83. dakikada kırmızı siyahlı takımdan Oktay yerini Şiyar Kepir'e bıraktı. 85. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz ortaladı, Yakup indirdi, Utku kötü vurdu ve top auta gitti. 87. dakikada ev sahibi takımdan Yakup, kaleciye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. Hakem maçın bitimi için 7 dakika uzatma gösterdi. Bu dakikalarda Vanspor sağlı sollu ataklar geliştirdi. İlk uzatma dakikalarında kırmızı siyahlı takım Utku, Yakup ve Sedat ile gol fırsatını değerlendiremedi. 6. uzatma dakikasında Vanspor'dan Şiyar sarı kart gördü. Maçta başka gol olmadı ve konuk Kırşehir Belediyespor deplasmanda 2-1 kazanarak, çok önemli bir galibiyet elde etti.

Vanspor ise aldığı mağlubiyetle, 47 puanla dördüncü sıraya geriledi. Maç sonunda Vanspor tribünlerine hakaret eden Kırşehir Belediyespor kalecisi Ahmet Sabri ile Sedat Cengiz arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Hakem iki oyuncuya da sarı kart gördü.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

Lider Eyüpspor evinde 19'cu sıradaki Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek puanını 65'e yükseltti ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam etti. İkinci sıradaki Bodrumspor deplasmanda 14'cü sıradaki Pazarspor ile 3-3 berabere kalarak, 49 ikinci sıradaki yerini korurken, puanını 49'a çıkaran ve üçüncü sıraya yükselen Sakaryaspor, evinde 12'ci sıradaki Karacabey Belediyespor'u 1-0 mağlup etti. 47 puanlı dördüncü sıradaki Vanspor evinde altıncı sıradaki 43 puanlı Kırşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak dördüncü sıraya gerilerken, beşinci sıradaki Turgutluspor evinde 13'cü sıradaki Sivas Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak puanını 47'ye çıkardı. Altıncı sıradaki Kırşehir Belediyespor, Van galibiyetiyle puanını 46'ya çıkardı ve play-off hattına iyice yaklaştı.

Yedinci sıradaki Kırklarelispor evinde 18'ci sıradaki Mamak FK'yı 7-0 gibi net bir skorla mağlup ederek puanını 44'e yükseltirken, sekizinci sıradaki Etimesgut Belediyespor evinde ligin dibine demir atan Kardemir Karabükspor'u 7-0 gibi net bir skorla mağlup etti ve puanını 43'e çıkardı. Dokuzuncu sıradaki Serik Belediyespor deplasmanda 17'ci sıradaki Kastamonuspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 40'a çıkarırken, 10'cu sıradaki Tarsus İdman Yurdu evinde bir altında bulunan Pendikspor ile 3-3 berabere kalarak puanını 38 yaparken, Pendikspor'un puanı ise 36 oldu. 15'ci sıradaki Bayburt Özel İdarespor deplasmanda 16'cı sıradaki 1922 Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek puanını 30'a çıkardı ve 15'ci sıraya yükseldi. Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş