Vanspor'da Sedat Cengiz rüzgârı…

Oynadığı oyun, yaptığı asistler ve attığı gollerle Vanspor'un en başarılı ve en istikrarlı sporcusu olan Sedat Cengiz, son iki haftayı da boş geçmedi. Takımın 10 numaralı futbolcusu Sedat Cengiz, Vanspor'u sırtlamaya devam

SPOR 26.03.2021 11:38:39 0
Vanspor'da Sedat Cengiz rüzgârı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup temsilcisi Vanspor son lig maçında deplasmanda Elazığspor'u 2-0 yenmeyi başarırken, Sedat Cengiz bu maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı. İlk golde de büyük etkisi olan Sedat, ikinci golde kaleciyi avlayarak, 18. golünü attı.

Kırmızı siyahlı takımın en başarılı futbolcusu olan ve iki ayağını da çok iyi kullanan Sedat Cengiz, sergilediği futbolla, göz kamaştırıyor. Attığı gollerin yanı sıra, yaptığı asistlerle Vanspor'u sırtlayan Sedat Cengiz, taraftarların da gönlüne girmeyi başardı. Sosyal medyada en fazla konuşulan, en çok beğeni alan, kendisiyle ilgili en çok yorum yapılan Sedat Cengiz, takımda da ağabeylik görevini sürdürüyor.

BAŞKA TAKIMLAR İSTEDİ, AMA VANSPOR'DAN AYRILMADI

Vanspor'da adeta dinamo görevi gören, ayağına top geldiğinde oyunu hareketlendiren, istediği an oyunu rölantiye alabilen bir performans sergileyen Sedat Cengiz, devre arasında PTT 1. Lig takımları başta olmak üzere, başka takımların da radarına girdi.

Ancak yönetimle de görüştükten sonra başka takımlara gitmeyen Sedat Cengiz, ikinci devrede de Vanspor'a en fazla katkıyı yapan sporcu olmayı başardı. Özellikle serbest vuruşlarda kalecilere korku salan Sedat Cengiz, oynadığı maçlarda gösterdiği performansla adeta şov yapıyor. Golcü oyuncu son olarak Elazığspor karşısında ilk goldeki performansı ve attığı golle, takımının kazanmasında büyük rol oynadı. Vanspor, Elazığspor maçında 45. Dakikada Sedat Cengiz ile gol pozisyonuna girdi.

Sedat Cengiz rakiplerini çalımladıktan sonra sol çaprazdan sert ve düzgün vurdu, kaleciden dönen topu Selim Kayacı tamamladı. Takımın ikinci golünü ise kendisi attı. Oynadığı tüm maçlarda takıma en büyük katkıyı sunan, bugüne dek 18 gol atmayı başaran Sedat Cengiz, gol krallığı yarışında da, Bodrumspor'lu Ozan'ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Şuanda piyasa değeri 175 bin euro olan Sedat Cengiz, dünya çapında en değerli 35 bin 723 oyuncu arasında yer alırken, 2. Lig Kırmızı grupta ise en değerli 13 oyuncu arasında yer alıyor. Vanspor'un en değerli futbolcuları arasında 1'ci sırada yer alan Sedat Cengiz, Türkiye'de ise en değerli 431 oyuncu arasında yer alıyor. 1992 yılında Bursa'da dünyaya gelen Sedat Cengiz, orta saha ve on numara mevkilerinde oynarken, aslen solak olmasına rağmen, iki ayağını da çok iyi kullanıyor. Gol krallığında Sedat Cengiz 18 golle Ozan Sol'un ardından 2'nci sırada yer alıyor.