Vanspor'da play-off sevinci...

Vanspor, evinde konuk ettiği1922 Konyaspor'u 3-2 yenerek, ligin bitmesine bir hafta kala, playoff'u garantiledi. Vanspor'un golleri maçın ilk yarısında gelirken, konuk takımın golleri ise ikinci yarıda geldi.

SPOR 4.05.2021 11:51:47 0
Vanspor'da play-off sevinci...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Silahtaroğlu Vanspor, evinde ağırladığı 1922 Konyaspor'u 3-2 yenmeyi başardı. Karşılaşma öncesi kırmızı siyahlı takıma sadece beraberlik yetiyordu. Ev sahibi ekip sahaya, Aydın Bağ, Şiyar Kepir, Abdülkadir Özdemir, Sedat Cengiz, Ömer Yıldız, Üzeyir Ergün, Burhan Arman, Oktay Aydın, Barış Gök, Yakup Demir ve Sedat Komi ilk onbiri ile çıktı. Konuk 1922 Konyaspor ise, Bahattin Aygün, Nuri Akşit, Ertuğrul Teksen, Abdulsamet Kaya, Serhat Kot, Selim Dilli, Ali Karakaya, Kuban Altunbudak, Oğuzhan Eskiköy, Şener Kaya ve Ekrem Katılıcam ilk onbiri ile çıktı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyirciden yoksun oynanan maçı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ile akredite olanlar izledi.

VANSPOR İLK YARIYI 3-0 ÖNDE KAPATTI

Maçın ikinci dakikasında ev sahibi takım öne geçti. Sedat Cengiz'in kullandığı korner vuruşunda, 1922 Konyaspor oyuncusu Abdulsamet kendi kalesine gol attı ve kırmızı siyahlı takım golü erken buldu:1-0

7. Dakikada gelişen konuk takım atağında Ekrem kaleyi yokladı, kaleci Aydın gole izin vermedi. 21. Dakikada Vanspor'da Burhan Arman sarı kart gördü. 22. Dakikada gelişen 1922 Konyaspor atağında Selim ile kaleci Aydın çarpıştı, hakem faul düdüğü çaldı. 25. Dakikada Vanspor farkı ikiye çıkardı. Üzeyir ortaladı, Ömer Yıldız ceza sahası içinde gelişine vurdu ve fileleri havalandırdı:2-0 Vanspor 31. Dakikada Sedat Cengiz'in penaltıdan attığı gol ile farkı üçe çıkardı:3-0 Penaltıya sebebiyet veren Kuban sarı kart gördü. Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi. Maçın ilk yarısı Vanspor'un 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

KONUK TAKIMA PUAN İCİN İKİ GOL YETMEDİ

İkinci yarıya ev sahibi takım başladı. 58. Dakikaca konuk takım atağını faulle kesen Yakup Demir sarı kart gördü. Kullanılan serbest vuruşta top az farkla auta gitti. 60. Dakikada Vanspor'da Sedat Cengiz sarı kart gördü. 65. Dakikada konuk takımdan Nuri ve Oğuzhan yerlerini Mücahit ve Fuat'a bıraktı. 69. Dakikada ev sahibi ekipten Sedat Komi yerini Muhammed Mahmut Emir'e bıraktı. 72. Dakikada konuk takımdan Ali yerini Mert'e bıraktı. 77. Dakikada Vanspor'da Abdülkadir yerini Selim'e bıraktı. Maçın 78. Dakikasında 1922 Konyaspor Ekrem'in attığı gol ile farkı ikiye düşürdü:3-1 80. Dakikada konuk takım Ekrem ile penaltıdan skoru 3-2 yaptı. 83. Dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz ara pası ile Muhammet Mahmut'u kaleci ile karşı karşıya bıraktı, ama Muhammet net pozisyonu değerlendiremedi. 84. Dakikada ev sahibi ekipten Ömer yerini Utku'ya bıraktı. Bu dakikalarda 1922 Konyaspor bulduğu atakları gole çeviremedi. Hakem maçın bitimi için 4 dakika uzatma gösterdi. Maçta başka gol olmadı ve Vanspor evinde 3-2 kazanarak play off'u garantiledi.

GRUPTA OYNANAN MAÇLAR...

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda, şampiyon Eyüpspor deplasmanda Kırklarelispor'la 2-2 berabere kalarak puanını 89'a yükseltirken, Kırklarelispor ise 67 puanla beşinci sıraya geriledi. İkinci sıradaki Sakaryaspor evinde yedinci sıradaki Etimesgut Belediyespor'u 4-2 mağlup ederek puanını 72'ye yükseltirken, Etimesgut 61 puanda kaldı. Üçüncü sıradaki Kırşehir Belediyespor evinde Serik Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek puanını 71'e yükseltirken, Serik 50 puanla on birinci sırada kaldı. Temsilcimiz Vanspor, evinde 1922 Konyaspor'u 3-2 mağlup ederek 69 puanla dördüncü sıraya yükselirken, Konya temsilcisi 39 puanla on altıncı sırada kaldı. Altıncı sıradaki Bodrumspor evinde Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup ederek puanını 62'ye yükseltirken, Karabük 2 puanda kaldı. Sekizinci sıradaki Karacabey Belediyespor evinde Turgutluspor ile 0-0 berabere kalarak puanını 53'e yükseltirken, Manisa temsilcisi ise aynı puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

Onuncu sıradaki Pendikspor evinde Elazığspor ile 2-2 berabere kalarak puanını 51'e yükseltirken, Elazığspor ise puanını 33 yaptı ve on sekizinci sırada yer aldı. Elazığspor'un bu beraberlikle ligden düşmesi kesinleşti. Pazarspor evinde Kastamonuspor'u 3-1 mağlup ederek 50 puanla on ikinci sıraya yükseltirken, Kastamonu ise 36 puanla on yedinci sırada yer aldı. Tarsus İdman Yurdu deplasmanda Sivas Belediyespor'a 3-2 mağlup olarak 49 puanla on üçüncü sıraya gerilerken, Sivas temsilcisi 43 puanla on beşinci sırada yer aldı. On dördüncü sıradaki Bayburt Özel İdarespor deplasmanda ligden düşmesi haftalar önce belli olan Mamak FK'yı 3-1 mağlup ederek puanını 47'ye yükseltirken, Mamak FK ise 24 puanla kaldı. Ligde son hafta girilirken, Eyüpspor 2020-2021 sezonunun şampiyonu olurken, Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor, Vanspor ve Kırklarelispor play-off'a kalmayı başardı. Öte yandan Kardemir Karabükspor, Mamak FK ve Tetiş Yapı Elazığspor ise lige veda eden takımlar oldu. Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş