Vanlı işitme engelliler yüzmede Türkiye ikincisi oldu

Voleybolda Türkiye ikincisi olan Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcuları, Balıkesir’de gerçekleştirilen yüzme yarışmasında da Türkiye ikinciliği elde etti.

SPOR 12.06.2021 11:14:29 0
Vanlı işitme engelliler yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası 10 Haziran günü Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen ve birçok ilden işitme engelli sporcuların katıldığı şampiyonaya Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sporcuları da katıldı.

Yapılan yarışmada, Van takımı sporcusu Enes Yiğit Şenli, 50 metre sırtüstü yüzme dalında Türkiye ikincisi oldu.

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Takımı, mayıs ayında Karabük’te düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda yine Türkiye ikinciliği elde etmişti.

Yüzmede dereceye giren sporcuları Enes Yiğit Şenli’yi tebrik eden Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, “Sessiz adamlardan bir başarı daha. Balıkesir'de düzenlenen yüzme şampiyonasında Türkiye ikincisi olan sporcumuz Enes Yiğit Şenli’yi kutluyorum. 2022 yılında Brezilya’da yapılacak olan olimpiyatlara milli takım kampına davet edilmesi de bizim için ayrıca gurur verici olmuştur. Kendisini bu azminden dolayı tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum” dedi.