VANLI İŞ İNSANI TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU PROJEYİ YÖNETİYOR!

TAMDA DÜNYA TARIMI KONUŞURKEN!

EKONOMİ 5.07.2020 16:15:38 0
VANLI İŞ İNSANI TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU PROJEYİ YÖNETİYOR!
Tarih: 01.01.0001 00:00


Yıllardır Vanlıların hep dile getirdiği neden bizimde Vanlı iş insanlarımız diğer illerde iş yapmıyor yada yapamıyor fazla ön planda büyüyerek görünmüyor diye serzenişler yapılıyor.
Vanlıları sevindiren haber geldi ve Van’da doğup büyüyen, bütün ailesi Van’da olan Vanlı iş insanı M. Said Eşme Türkiye’nin en büyük projelerinden birini yönetmenin mutluluğunu yaşıyor. 
Van’ın gururu olan genç iş insanı Van için umutlarının ve hayallerinin olduğunu şartlar oluşursa Van’da yatırım yapacağını istihdam alanları açacağını düşünüyor.
Ülkemizde son yıllarda hayata geçirilen pek çok dev projenin fikir babası olan Abdülhamit Han'ın Konya Ovası sulaması da son hızla ilerliyor. 3 Temmuz 2020 de Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yer alan Konya-Çumra Projesinin 3. Merhalesi KOS 1,2,3 sulamaları, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans aracılığıyla açılışını yapmıştı.
 Söz konusu projenin bazı kısımlarının yapımını da ilimiz firmalarından Mebit Elektronik ve inşaat şirketi üstlenmiş bulunuyor. 
Türki’ye tarihine girecek projenin ilimiz firmalarından Mebit Elektronik ve inşaat şirketi sahibi olan M. Said Eşme önemli projeyle ilgili telefonla yaptığımız görüşmede proje hakkında bakın neler dedi?
 Konya Ovası Sulama Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi'nden sonra en büyük tarım projesi olma özelliği taşıyor. Bu projenin diğer bir ayağı da Konya Apa Hotamış 1,2,3 sulamalarıdır.  Yapımını üstlendiğimiz kısım Konya Ovası Sulamaları kapsamındaki pek çok işten sadece bir bölümüdür. Hükümetimizin bu projenin diğer kısımlarını da peyderpey tamamlattığında Konya'da su ile buluşturulacak toprak büyüklüğü 11 milyon dekarı bulacaktır.
Eşme, biz bu projenin 332 bin dekarının sulama şebekesini yapacağız dedi. 
740 kilometre uzunluğundaki Apa Hoptamış 1,2,3 sulama projesinin yönetim ve teknik ekibinin ağırlıklı olarak Vanlılardan oluşturduğunu belirten Eşme, diğer işlerde de ülkemizin dört bir tarafından gelen yüzlerce çalışanın olduğunu söyledi.
Vanlı iş insanı Proje bitiğinde bölgeye binlerce istihdam sağlamaya vesile olacağından dolayı da heyecanlı olduğunu belirtti. 
Vanlı iş insanı Mehmet Said Eşme doğup büyüdüğü il olan Van’a ilgisinin ve sevgisin çok fazla olmasından dolayı iş alanlarının çok büyümesine rağmen iş merkezinin diğer büyük illerdense Van’ı tercih ettiğini belirtti ve şirketimizin merkezi Van’dadır ve Van’da kalmaya devam edecek dedi.
 İlimize; ülkemizin her bölgesinden aldığımız iş ve projelerle yine ilimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizin yaşadığı ekonomik krizden bir çok insan gibi kendilerinin de etkilenip bir sarsıntı yaşadıklarını ama şu an o günlerin artık geride kaldığını,  2021 yılında çok farklı bir vizyonla, önemli projeler ve güçle memleketimize ve iş ortaklarımıza daha iyi katkılar sağlamaya devam edeceğiz dedi. 

http://www.mebit.com.tr/tr/Anasayfa.aspx