Vanlı İş Adamı Feridun Irak, adliye lojmanları hakkında nele söyledi?

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasıyla birlikte Adliye Lojmanlarının ‘Pandemi Hastanesi’ne dönüştürülmesi çağırısı kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Söz konusu lojman

SİYASET 21.08.2020 10:55:39 0
Vanlı İş Adamı Feridun Irak, adliye lojmanları hakkında nele söyledi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası eski başkanı Feridun Irak, gündemi meşgul eden adliye lojmanları hakkında resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Adliye lojmanlarının hastaneye dönüştürülmesi fikrinin daha önce gündeme geldiğini hatırlatan Irak, söz konusu lojmanların mühendis tarafından alt yapısının hastane için uygun olmadığı için yeni bir hastane yapılmasının daha ekonomik ve düşük bir maliyetle olabileceğini dile getirdiklerini ifade etti. Irak açıklamasında; “Adliye lojmanlarının hastaneye dönüştürülmesi fikri daha öncede gündeme geldi. Mühendisler hastane projelerinin farklı olduğunu farklı alt yapı gerektirdiğini dile getirmişlerdi.

Yeni bir hastanenin yapılması dah ekonomik olur ve Hastane gibi Hastane olur” ifadelerini kullandı. Öte yandan Feridun Irak söz konusu lojmanların daha fazla zarar görmeden TOKİ’ye devredilmesi gerektiğini vurgularken, “TOKİ gerekli tamiratları yaptıktan sonra evi olmayan vatandaşlara makul bedelle ve kurayla satsın” dedi.