Vanlı Gazeteciler Bursa'da

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) ve Bursa Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Van’dan 30 gazeteci Bursa’ya gitti.

VAN 15.10.2014 22:12:12 0
 Vanlı Gazeteciler Bursa
Tarih: 01.01.0001 00:00
'Gazeteci Değişim Programı' çerçevesinde geçtiğimiz Ağustos ayında Bursa’dan Van’a 30’a yakın gazeteci gelmişti. Değişim çerçevesinde bu gün de Bursa’ya Vanlı gazeteciler uğurlandı. Vanlı gazeteciler, üç günlük program dahilinde Bursa’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezecek ve Van eski Valisi Münir Karaloğlu’yla da görüşecekler. Gazetecileri havaalında uğurlamaya giden ve kısa bir açıklama yapan VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, “Bursa Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğüyle ortaklaşa yürüttüğümüz gazeteci değişim programının ilkini geçtiğimiz Ağustos ayında gerçekleştirmiştik.


Bursa’dan 30 yakın gazeteciyi şehrimizde konuk etmiş, 3 gün boyunca kentimizin önemli tarihi ve turistlik mekanlarını gezdirmiştik. Yine Van mutfağının önemli lezzetlerini misafirlerimize tattırmıştık. Ayrıca kentimiz üzerinde oluşan ön yargıları yıkmayı hedeflemiştik. Ufacıkta olsa da bunda başarılı olduk. Şimdi Vanlı gazetecileri Bursa’ya gönderdik. Bursa ülkemizin önemli kentlerinden biridir.

İşte bizde bu güzellikleri görsün diye arkadaşlarımızı uğurladık. 3 gün boyunca Bursa’da arkadaşlarımız yoğun gündemlerinden bir nebze sıyrılıp kentin güzelliklerini yaşayacaklar. Biz bu tür kültürel ve sosyal içerikli faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu bağlamda bu önemli organizasyonda emeği geçen Bursa Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürümüz Kadir Akarkaya’ya da ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.