Van’ın Çatak ilçesinde yer alan 2 bin 800 rakımlı Alendeşt Yaylası, bahar aylarında doğanın büyüleyici renklerine bürünerek doğa tutkunlarının gözdesi haline geldi. Kıvrım kıvrım uzanan menderesleri, sarının her tonunu taşıyan çiçeklerle çevrili vadileri ve el değmemiş doğasıyla Alendeşt, ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor.
İlkbaharın gelişiyle birlikte canlanan yayla, sarı çiçek tarlaları ve zarif mendereslerle süslenmiş eşsiz doğasıyla fotoğrafçılardan kampçılara kadar birçok doğaseverin uğrak noktası oldu. Yüksek rakımı sayesinde serin havasını koruyan yayla, hem sessizlik arayanlara hem de doğayla baş başa kalmak isteyenlere huzur dolu anlar vadediyor.
12 kişilik ekibiyle yaylaya keşif yürüyüşü düzenleyen Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, etkinlikleri kapsamında bölgenin doğal güzelliklerini tanımaya ve tanıtmaya devam ettiklerini belirtti. Yaylanın soğuk suyuna girerek serinleyen Demez, “Alendeşt yaylasına gelip de yüzememek olmaz. Şimdi sıra Alendeşt deresinde” diyerek doğayla iç içe geçirilen anların tadını çıkardı.
Demez, Alendeşt Yaylası’na 6 yıldır düzenli olarak geldiklerini ve bu yıl da kamp kurmak için uygun zamanı belirlemek amacıyla keşif yaptıklarını söyledi. “Yaklaşık 3,5 saatlik bir yürüyüşle ulaştığımız yayla, her seferinde bizi büyülüyor. Muhteşem bir alan. Doğayı koruyalım, doğayla kalalım” sözleriyle doğal alanların korunmasının önemine dikkat çekti.
Van’ın saklı cennetlerinden biri olan Alendeşt Yaylası, doğayla baş başa kalmak, eşsiz manzaralarda kaybolmak isteyen herkesi bekliyor.