Van’ın en büyük gelir kaynağı nedir?

Vangölü TV ekibi olarak Van halkına Van’ın en büyük gelir kaynağı nedir? Sorusunu sorduk işte vatandaşlardan aldığımız cevaplar.

VAN 5.10.2021 14:02:21 0
Van’ın en büyük gelir kaynağı nedir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Van, özellikle sınır ili olduğu için ekonomisi sınır ticaretine ve tarım-hayvancılığa yılın belli aylarında ise turizm’e dayanıyor. Vangölü TV ekibi olarak Van halkına Van’ın en büyük gelir kaynağı nedir? Sorusunu sorduk işte vatandaşlardan aldığımız cevaplar.

– Van’ın en büyük gelir kaynağı hayvancılık kırsal kesim çok olduğu için hayvancılık diyebiliriz.  İnşaat sektörü ve turizm olduğunu düşünüyorum. Sınır kapısının açılması da Van’a çok etkisi var.

-Van’ın en büyük geliri çiftçiliktir.

– Van balığı ve hayvancılıktır.

-Van’ın şuanda bir gelir kaynağı yok, insanlar çok zor durumda. Eskiden ticaret vardı ama İran sınır kapıları kapanınca bir şey kalmadı. Elimizde sadece ticaret var bunun da geliştirilmesi gerekiyor. Van’da işi olmayan insanların çalışabileceği bir fabrika olabilirdi.

-En büyük gelir kaynağı sınır kapısıdır.

-Gelir kaynağı yoktur, sınır kapısı kapalıdır. Herhangi bir gelir kaynağımız yok. Başka yaptığımız başka bir şey yoktur. Hepimiz boş boş geziyoruz.

Kaynak: Vangölü TV